Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kudlipovac

Marketing

Nastup u Centru svijeta...

Dana 29. kolovoza 2009. god. odazvali smo se pozivu članova KUD-a "Anka Ošpuh" iz Ludbrega za sudjelovanje na 8. folklornim susretima u Centru svijeta u Ludbregu, u Varaždinskoj županiji, upućenog nam na našem 14. susretu folklornih društava. Bili smo u jednom prelijepom dijelu naše domovine. Izvrsni domaćini upoznali su nas s poviješću i povijesno-kulturnim znamenitostima Ludbrega te zašto Ludbreg nazivaju i Centrom svijeta. Posjetili smo dvorac Batthyany unutar kojeg se nalazi kapela sv. Križa u kojoj se jednom svećeniku pri služenju svete mise 1411. god. prikazalo čudo Svete Krvi Kristove. Također smo posjetili i crkvu Presvetog Trojstva u kojoj se u skupocjenoj pokaznici (koju smo imali prilike vidjeti iako se prikazuje samo u određenim prigodama) čuva relikvija Krvi. Vidjeli smo i Zavjetnu kapelu Hrvatskog sabora s postajama Križnoga puta, koju hodočaste hodočasnici iz svih krajeva tražeći mir i blagoslov.
Odradili smo svoj nastup na otvorenoj, natkrivenoj pozornici na gradskom trgu u Centru svijeta. Iako je vrijeme bilo nestabilno uspjeli smo folklorno bogatsvo našega kraja prikazati publici. Na izboru najfolklorašice koji su naši domaćini prvi puta upriličili i to zato što ima se to dopalo kod nas, sudjelovala je naša Monika pokazujuće sve ljepote našega KUD-a i nošnje. Hvala na pomoći sviračima Marinu Lukšiću i Matiji Grčiću koji su uskočili jer su naši dečki bili spriječeni.
Sve je završilo zajedničkom večerom. Iako je padala kiša to nije pokvarilo raspoloženje pa su naši dečki plesali po kiši, a ni piva nije nedostajalo. Bilo ga je čak i za ponijeti u autobus. Izvrsno gostovanje!! :)
Hvala gospodinu Aleksandru Horvatu na pozivu i odličnoj hostesi Ani koja je o nama zaista vodila računa toliko da smo joj popili sav višnjevac kojega, moramo priznati, izvrsno priprema! Nadamo se da smo u našim domaćinima stekli još jedne drage prijatelje.








Post je objavljen 03.09.2009. u 09:09 sati.