Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

"Mojih me sto golova čini ponosnim"

Image and video hosting by TinyPic
Nogometaši Manchester Uniteda svladali su na londonskom Emiratesu Arsenalovu ekipu 3-1 u nedjeljnjoj derbi utakmici 24. kola engleskog Premiershipa.
Drugi je pogodak za branitelje naslova na toj utakmici postigao reprezentativni engleski napadač Wayne Rooney. Na Nanijevu asistenciju iz prve je poslao loptu iza Almunijinih leđa za vodstvo 2-0.

Bio je to njegov 85. prvenstveni pogodak u dresu Uniteda, ali i jubilarni stoti kada su u pitanju utakmice u elitnom razredu engleskog nogometa. Petnaest ih je, podsjetimo, postigao za Everton iz kojeg je 2004. godine stigao na Old Trafford.

"Sjajan je osjećaj bio zabiti stoti prvenstveni pogodak. Čini me to ponosnim", kazao je Rooney, trenutno s dvadeset pogodaka vodeći strijelac Premiershipa.

Davno je još brojku od sto pogodaka u engleskom prvenstvu premašio Francuz Thierry Henry. Igrajući za Arsenal postigao je od 1999. do 2007., odnosno preseljenja u Barcelonu, 174 gola za "topnike". Iz Španije je uputio čestitke i aplaudirao Rooneyju na njegovom ulasku u "klub 100".

"Ljudi su znali o njemu loše pričati jer nije dvao golove. Ali, kako i bi kad je trčao kao lud cijelu utakmicu? Dolaskom u fazu napada već je bio toliko umoran da mu je nedostajalo preciznosti, no te su se stvari sada promijenile. Ukoliko će igrati kao što igra sad sljedećih deset godina, onda će sljedećih deset godina zabijati pogotke", smatra Henry.

Post je objavljen 01.02.2010. u 16:41 sati.