Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Proletio vikend

Siječanj smo ispratili slaveći uz naše rukometaše još jedno veliko europsko srebro. Nakon Zagreba Francuzi su nas na žalost pobijedili i u Beču, ispred nosa nam još jedom odnijevši najsjajnije odličje. I mada imamo veliki razlog za slavlje uvijek me tužna lica naših junaka potaknu na razmišljanje o nepotrebnoj i tako pogrešnoj, ali ipak prisutnoj gorčini koja zaostaje osvajanjem srebra. Da li je to zato što nakon svih velikih pobjeda koje vode do finala natjecanje završava porazom? Ili zato što ne postoji službena utakmica u kojoj se bori za srebrnu medalju? (Iako bi se pobjeda u polufinalu trebala ovako tretirati). I tako, apsurdno ali istinito, ispada da se na kraju više vesele brončani igrači, a to je na svu sreću samo privid koji traje dok se strasti ne stišaju i nakon par prospavanih noći shvati veličina i vrijednost SREBRNE MEDALJE.


No vratimo se mi sad našim potomcima. Ovaj vikend završili su polovičnim uspjehom. Na žalost stariji limači poklekli su pred Sesvetama. Niti golovi Statovcija×2 i Čibarića nisu im bili dovoljni za slavlje jer je protivnik čak pet puta probijao njihovu krnju obranu i svladavao golmana.igrača. No sačuvana je osma pozicija na tablici među šest ekipa s tek jednom pobjedom. Zagorec je jedina nepobijeđena momčad do sada s 12 bodova, ali i najviše, uz Cro. Sesvete, odigranih utakmica.
Limači juniori su se izgleda na prvoj momčadi Trešnjevke sasvim ispucali (Kiš×2, Fulir×2, Šahdanović×2, Bosnar×1) pa im na žalost nije ostao niti jedan zgoditak rezerve za drugu momčad istoga kluba. Upisali su dakle tri boda iz prve utakmice (7:2), a tek za dlaku izgubili od Trešnjevke II (0:1).
I dok kod starijih kolega 9 bodova imaju drugo i treće plasirani, u ovoj kategoriji gdje čak četiri suparnika imaju toliki broj bodova, +8 gol razlika Dubrave dovoljna je tek za trenutno 6. mjesto.
Zagići su se dobro raspucali u susretu s Goricom, pa su, kao i limači, izgleda ostali bez streljiva za Dragovoljac. Čak 12 puta u prvoj utakmici pogađali su mrežu protivnika i to: Lopar×5, Raužan i Džoić po 2, te Žulić, Šašo i Talan po jednom. Unatoč porazu od Sigećana, zagići su ponovo naša najbolje plasirana kategorija. Iako imaju tek dvije pobjede, tih šest bodova i odlična gol razlika doveli su ih nakon ovog vikenda na 5. poziciju.
Mali zagići imali uspješne nastupe u subotu. Na Roy-sport ligi pobijedili su momčad Šparte 3:2 golovima Crnića×2 i Benkovića. Potom su se unatoč padajućem snijegu i poledici brzinom munje popeli na Štefanovec kako bi u Malom domu protiv izravnih suparnika i nešto starije ekipe Čulinca izborili plasman u polufinale ovog turnira. Pobjedu su osigurali golovi Poštolke i Rukavine.
Na tom istom turniru igra nekoliko momčadi Dubrave u različitim kategorijama. Navodno su sve prve ekipe plasirane pri samome vrhu tako da ih vjerojatno očekuju igre u završnicama. Doznajemo usput da su limači 99. u subotu pobijedili Ivanju Reku 7:1, a golove su postigli Statovci×2, Galić×2, te po jedan Prenkpalaj, Lebinac i Zadre.

Post je objavljen 01.02.2010. u 13:51 sati.