Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Kina će surađivati s međunarodnom flotom u borbi protiv gusara

Kina je prihvatila suradnju s međunarodnom pomorskom koalicijom koja patrolira Adenskim zaljevom i na području Indijskog oceana, nastojeći spriječiti napade gusara na brodove koji plove duž somalske obale, izjavio je u protekli četvrtak visoki dužnosnik norveškog ministarstva vanjskih poslova Carl Salicath.

To je rekao na konferenciji za novinare koja se, u povodu prve godišnjice osnivanje Kontaktne skupine za borbu protiv gusara duž somalske obale, održava u New Yorku.

Kazao je kako su se kineski predstavnici "o modalitetima suradnje" dogovorili s međunarodnom pomorskom koalicijom, koja patrolira duž obala Somalije kako bi odvratila potencijalne napade gusara. Koaliciju čini NATO-ova flotila, snage "Atalante" iz zemalja EU-a te Združene pomorske snage SAD-a.

"Kineski su izaslanici ovu odluku ocijenili iznimno važnom i s njima se u potupnosti slažem. To će patrole učiniti još učinkovitijima", kazao je Salicath. Norveški je diplomat izrazio nadu da će i druge zemlje koje čine pomorske snage u regiji slijediti kineski primjer.

Ovo je 1576. blog post na OPSA blogu

Post je objavljen 01.02.2010. u 11:09 sati.