Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

69 Eyes - došli, zrokali, i ošli

The 69 Eyes, Boogaloo, Zagreb – 24.1.

Potvrđeno, The 69 Eyes imaju malu, ali vrijednu brojku zagriženih i vjernih fanova, toliku da su ih čak i uspjeli dovući u Zagreb (po prvi put). Naravno, nije to bio Sizifov posao kao dovući U2, recimo.

Čak su uspjeli i solidno napuniti Boogaloo, a promocija je odradila fino svoj dio posla, jer ako uspijete nekog od poznatijih medija nagovoriti da koncertu budu pokrovitelji, iako „nikad nisu čuli za taj bend“ to znači kapa dolje lokalnom fan klubu (ajde i meni, ja sam pomogla raditi PR :-))

Sad da ne ispadne da su The 69 Eyes neki dečeci iz susjednog kvarta koji lupaju u nečijoj garaži, samo je žanr muzike preuzak za ove prostore. Sve ostalo ste mogli pročitati u prošlom postu o njima i novom albumu. Uz dobar album, na koji su, kako je izjavio Jyrki69, The 69 Eyes čekali 20 godina, otisnuli se na svjetsku turneju pokupivši talijansku Mandragora Scream (koja je posve solidan bend, ali nećete imati nemirne snove radi njih) i legendarni Christian Death kao support na turneji.
No avaj! Christian Death na koji su se mnogi napalili više nego na The 69 Eyes su dva tjedna ranije otkazali sve nastupe na turneji radi nekih neriješenih stavki, nazvanih tehničkim problemima, a što je bila velika šteta.

Kod nas je 69 Eyes gostovao prije par godina na Viva La Pola! festivalu u Puli, no festivalski i samostalan nastup nije jedno te isto.

The 69 Eyes su nakon predgrupa, domaće Phantasmagorie, standardno dobre (ili loše, za kakvim ih već smatrate, ali im ne možete poreći uniktnost na ovim prostorima), i već spomenute Mandragore Scream, poprilično angažirano ušli u koncert, a pjevač Jyrki69 je bio posebno dobro raspoložen. Moguće i zato jer se prije nastupa fino naspavao kako smo doznali, ili stoga što je dvorana bila ugodno popunjena, tko li će ga znati.






U svakom slučaju, dubiozi o svirci benda nije bilo mjesta (ipak oni sviraju 20 i kusur godina), ali svejedno to sve skupa nije bogznašto zvučalo barem ne odpozada. Zvuk je bio linearan, pa onda ni muzika nije imala taj efekat. Na moje posebno razočaranje i obje nove stvari uvodna “Back in Blood” and “Kiss me Undead”, zvučale su dosadno, da o “Suspiria Snow White” niti ne govorimo. Stvar se malo popravila pred sam kraj, tako da su „Dead Girls are Easy“ i “Devils” zvučale odlično i to je bio poentirajući kraj koncerta, iako sam se ja osobno jako čudila publici koja u cjelini (ne prvi borbeni redovi) nimalo nije zvučala zagriženo i fanatično, i to je malo kvarilo dojam. Ja sam očekivala euforiju od početka do kraja. Hm...









Ipak, The 69 Eyes se nisu dali smesti niti čekati dugo da ih se pozove na bis, koji je bio baš odličan kraj uz “Brandon Lee” i “Lost Boys”. U svakom slučaju zanimljiv koncert za one koji ne prate zagriženo goth’n’rock, a malo manje zanimljiv za gothičare, pretpostavljam.
Gotičarke ili ne, dio ekipe benda je vrlo atraktivan, a ako nije, onda bar izgledaju totalno cool. A i to nešto znači :-)










Post je objavljen 26.01.2010. u 00:59 sati.