Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Evergreen

Uživam u glazbi. U stanu rijetko kad ne svira neka glazba. Većinom je to s nekog od MTV kanala, ali Potočnice "dopuste" i da se čuju neke stare pjesme, pjesme moje i muževe mladosti. I budemo, onak, baš ponosni kad curke znaju o čijim je pjesmama riječ. Pa svi zajedno posljednih subota navečer pratimo "Evergreen", podsjećamo se i uživamo u nekadašnjim hitovima.

"Evergreen" je lijepo zamišljena zabavna emisija. Vidi se da pjevači koji sudjeluju u tom showu uživaju u pjevanju, ne pjevaju stare pjesmice reda radi, samo da se otpjeva. Prošlogodišnja ekipa interpretatora je bila odlična, ali ovogodišnja garnitura mi je još bolja, pogotovo pjevačice. I publika u studiu uživa, vjerujem da je dragovoljno došla i da ne dobiva nofčiće za pljesak i pocupkivanje. Pozvani gosti (i bivši sportaši i spikeri i legende poput Josipe Lisac i Dade Topića) sigurno imaju što za ispričati okupljenoj publici, gledateljima pred TV ekranima ali i voditeljima. I onda ih voditelji - Danijela pogotovo - tako neodgojeno prekidaju, ubacuju im se usred rečenice, ne dopuštaju da do kraja kažu ili - u posljednoj emisiji - odsviraju nešto. E, pa to mi se nimalo ne sviđa.

Možda i je Zlata bila premlada za takvu vrstu showa. Ako je to bio razlog zbog kojeg je nisu angažirali ove sezone. Ali, brate dragi, nije Danijela za takvo što. Je, žema ima televizijskoj i voditeljskog iskustva iha-ha. I svojedobno je izvrsno brusila zanat u zajedništvu s Hamedom Bangourom. Ali imam vrlo jako dubok dojam da su je Najslabija karika i sudjelovanje u Plesu sa zvijezdama odbacili u neke sasvim druge vode. Gdje se ne sluša sugovornika, gdje se ishitreno pokušava biti duhovit(a), gdje se dosjetke baziraju na samopromociji i ironiji, cinizmu, izrugivanju i skoro pa vrijeđanju. Pa, žemo voditeljska, poslušaj što ti sugovornik želi reći! Pusti ga da izgovori rečenicu do kraja. I reagiraj na njegovo pričanje, možda razgovor može otići u nekom sasvim drugom ali puno zanimljivijem pravcu umjesto odgovora na unaprijed određena pitanja. Koliko je rečenica i pričica u ovih par emisija ostalo neizrečeno ili nedovršeno!

Što se vođenja emisije tiče, daleko je korektnije vođena jedna Retromanija. Gdje su voditelji istinski uživali u razgovoru s gostima. I gdje nisu isticali (samo) sebe, nego su zvijezde emisije bili upravo gosti i pjevači. Toliko malo kvalitetnih zabavnih emisija imamo, pogotovo onih koje njeguju neke stare domaće stvari. Pa dajte da uživamo. Ovako - nakon odgledanog showa, ostane ogorčenost zbog Danijelinog ponašanja.

Post je objavljen 24.01.2010. u 12:53 sati.