Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/odlagaliste

Marketing

Ekskluzivno - hrvatski paviljon za EXPO Shanghai

Image and video hosting by TinyPic


Lijepo je kad se domovina lijepo predstavlja u svijetu. Jamačno zbog siromaštva, Hrvatska je odustala od gradnje paviljona, te odlučila useliti u ovo prekrasno zdanje koje je podigao bogati Kinez (za đaba valjda), kako bi se ipak predstavila na EXPO-u. Na prvi pogled se ne doima bas posebno, više nekako generički i nerafinirano. Možda stoga što ima još barem 25 istih zgrada na sajtu. Ali ako vrijedno arhitektonsko oko malo dublje uđe u materiju... izađe s druge strane jer su sendvič paneli jako tanki.
Sad sam cinično ironična, pokušat ću ponovo...
Dakle, neka vas ne zavara jednostavnost fasade, tek blago uzurpirana žlijebovima za odvod vode.... s druge strane nema ni žljebova.
Opet ja, hmmm.
Odmak od čistog kubusa okrhnutošću na sjevernoj strani, jasno daje do znanja da je.... valjda bio manjak materijala.

Predugo nisam čitala Oris, pa mi nedostaje vokabulara da iskažem što sve anticipira ova zgrada. U svakom slučaju ja sam ponosna na domovinu. Mi smo autsorsali paviljon, iskoristili smo Kineza. To je bit većine biznisa danas.
Vidim svijetlu budućnost.

Mogu još malo srati o unutrašnjoj ljepoti, o tome kako je bitno očima nevidljivo i ostala naboljaknjigamijemaliprinc sranja.

Jedino me tješi da je preko puta arhitektonsko čudo u izvedi Rumunjske, zbog kojeg bi je trebalo izbaciti iz EU. Jedva čekam vidjeti kako se naš paviljon lješkari u kuglinim odbljescima jarkog Šangajskog sunca.

Image and video hosting by TinyPic

Oni se ne mogu opravdati 'Kinez sagradio'.

Da, imamo još jedno dobro opravdanje:
I didn't do it!

Ma najbolji smo.


komentari I.I. o hrvatskom paviljonu
''izgleda jednostavnije nego na 3d''
''fasada je vrlo mediteranska; to su graficki pojednostavljeni valovi projicirani hijerarhijski sa loše izvedenim spojevima''

Post je objavljen 24.01.2010. u 04:51 sati.