Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kvarner-ds

Marketing

Daikin Altherma

Eto mene opet malo. Nikako da uhvatim malo vremena za novi post. Bili praznici pa smo se selili, a sada svaki dan obilazim i dogovaram novog majstora. Zadali smo si cilj za useljenje - rujan 2010.

Što se tiče Altherme situacija je sljedeća. Dobio sam ponudu od izvođača (ujedno i dilera Daikina) za:
- dobavu i ugradnju opreme za grijanje, hlađenje i PTV
- razvod cijevi grijanja i međuspojeva sistema
- instalaciju podnog grijanja
- instalaciju solarnog sistema za grijanje PTV

To zadovoljstvo košta 195.000,00 kn (PDV uključen). Obzirom da nemamo neiscrpan izvor novca odlučili smo radove podijeliti u faze. U prvoj ćemo fazi postaviti i pustiti u pogon grijanje te pripremiti svu instalaciju za naknadno priključenje hlađenja i solarne instalacije.
Kod mene je sustav zamišljen na način da idem sa spremnikom PTV od 200l, Altherma za grijanje i hlađenje od 14kW sa dodatnim grijačem od 3kW, te također grijačem u spremniku PTV također 3kW.
Na to idu 2 komada Rotexovih solarnih panela sa popratnom elektronikom i dijelovima. Prizemlje se hladi sa 3 ventilokonvektora koliko ih ima i na katu.

Ono što me veseli da bi, po Daikinovom simulatoru, za grijanje 170m2 trebali na godišnjoj razini (po sadašnjim cijenama električne energije) potrošiti cca. 2.500,00 kn!. Na forumu ima jedan korisnik koji je dobio račun za struju za 11. mjesec 650,00 kn i to za grijanje 180m2 i PTV. Za usporedbu, rata za struju u bivšem stanu (grijanje, kuhanje te PTV ) za isti mjesec je bila 917,00 kn. Grijali smo se na tri Vaillantova radijatora ukupne snage 6kW.

Toliko za sada o Althermi. Više ću napisati prilikom same montaže i puštanja u pogon. Trenutno sam u pregovaranju sa raznoraznim majstorima. Ugovorio sam struju, vodu i stolariju, a pred dogovorom sam i sa žbukerom.

Pozdrav!


Post je objavljen 20.01.2010. u 20:27 sati.