Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO: Kosor komentirala Mesićevu izjavu o vojnoj intervenciji u BiH

Uz lijepe želje predsjednica Vlade je otvorila novi pogon, naglasivši kako je to pokazatelj da se može bolje i jače unatoč recesiji.

Elka kabeli, vodeća tvrtka za proizvodnju kabela u ovom dijelu Europe, svečano je otvorila novi pogon za proizvodnju energetskih kabela srednjeg i visokog napona. Novim pogonom Elka se svrstala u red malobrojnih svjetskih proizvođača kabela s mogućnošću proizvodnje energetskih kabela nivoa višeg od 36 kV, što će značajno povećati proizvodne i izvozne kapacitete, a na svečanom otvorenju prisutna je bila i predsjednica Vlade Jadranka Kosor te ministar financija Ivan Šuker i ministar gospodarstva Đuro Popijač.



" Možemo ići naprijed usprkos recesiji "

Nakon dolaska premijerke i razgledavanja pogona, te najsvečanijeg trenutka otvorenja - intoniranja državne himne, uslijedio je pozdravni govor direktora ELKA kabeli d.o.o., mr.sc. Darka Belića koji je rekao: ''Riječ je o važnom investicijskom projektu koji uz povećanje proizvodnih kapaciteta obogaćuje proizvodni asortiman Elke i visokonaponskim kabelima čime će se značajno proširiti mogućnosti izvoza u zemlje Europske unije ali i na tržišta diljem svijeta. Elka, kao jedan od najznačajnijih domaćih proizvođača i hrvatskih izvoznika, ovom investicijom potvrđuje nastavak kontinuiranog ulaganja u kvalitetu proizvoda te približavanje potrebama kupaca i partnera.''


- Ovaj potez je važan jer pokazuje da možemo u teškim vremenima ići prema razvojnim projektima, a za mene je to isto tako dokaz da ćemo savladati poteškoće i da će Hrvatska naravno izaći iz krize. Za to treba biti uporan i mislim da je to pravi i dobar primjer, te mi je izuzetna čast što sam ptrisutna na otvorenju ove investicije vrijedne oko 50 milijuna kuna u ovim recesijskim vremenima - rekla je premijerka Jadranka Kosor, te je dodala kako joj je iznimno drago s obzirom kako u Elki nije bilo otkaza unatoč recesiji i kako su se dogovorili s radnicima oko smanjenja plaća u cilju očuvanja radnih mjesta.


Kosor je svima poželjela da 2010. godina bude bolja nego 2009., a zatim je dodala: ''Prošli tjedan donijeli smo važne odluke koje su stupovi naših programa u snaženju gospodarstva i čuvanju radnih mjesta. Želimo pomoći svima onima koji imaju šanse za preživjeti, koji imaju šanse za napredovanje, ali i koji imaju šanse za snaženje proizvodnje. U tom smislu Vlada Republike Hrvatske dati će maksimalnu potporu.''


Na kraju je opovrgnula napise u medijima o tome da je država dužna 10 milijardi rekavši kako je država podmirila i podmiruje sve svoje dugove na vrijeme te da o takvim dugovima ne može biti riječi. Nakon što je premijerka simbolično pokrenula proizvodnju održala je sastanak s čelnicima tvrtke, a zatim je dala i izjave za medije.



" SDP i HDZ nisu neprijatelji "

- Imali smo vrlo dobar razgovor, na temelju kojeg ćemo vjerojatno već idući tjedan sazvati novi sastanak na koji ćemo pozvati mnoge, uključujući i čelnike javnih poduzeća oko jednog projekta - komentirala je premijerka netom završeni sastanak, a zatim je komentirala sutrašnji sastanak s oporbenim strankama rekavši: '' Za sutra sam pozvala prije svega predsjednike parlamentarnih stranaka, oporbenih stranaka, dakle najprije ćemo odraditi ustavne promjene, a nakon toga ćemo ići dalje sa drugim velikim poslovima u snaženju gospodarstva. Nemojte se brinuti, svi su pozvani i svi se mogu uključiti. ''


Dodala je i kako naravno očekuje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na tom sastanku, te kako ga je obavijestila o temama sastanka. Osvrnula se i na riječi Darinka Kosora rekavši kako je ona več rekla sve što je imala za reći, te kako Vlada ima važnog posla u 2010. godini, i kako to svi u koaliciji moraju razumjeti,a ako ima ikakvih nejasnoća da se to treba rješavati na sastancima, a ne preko medija. Na pitanje o HSLS-ovom mogućem izlasku iz koalicije rekla je kako o tome neće razmišljati, kako je koalicija slobodno udruženje, " svatko je u koaliciji svojom voljom i nitko nikoga ni na što ne prisiljava, smisao koalicije je da služi svome narodu ".


- Mislim da nije dobro da stalno visoki državni dužnosnici komentiraju u medijima jedni druge. Stajalište Vlade je u tom smislu poznato, mi apsolutno podupiremo opstojnost Bosne i Hercegovine kao državu tri konstutativna naroda i u tom smislu sve što radimo radimo u toj potpori, ali isto tako smo vrlo odlučni u potpori euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine - komentirala je premijerka Kosor Mesićevu izjavu o mogućoj vojnoj intervenciji u susjednoj Bosni i Hercegovini.


Novinari su spomenuli i koaliciju HDZ-SDP, na što je premijerka rekla: '' HDZ je velika stranka, kao što znate u ovom trenutku vodeća i u koaliciji, imamo veliku odgovornost za državu i sve ove poslove koje trebamo završiti, od borbe protiv korupcije do jačanja gospodarstva. SDP je vodeća oporbena stranka i mi smatramo da dvije stranke, jedna vladajuća i jedna oporbena, moraju naći prostora za ragovor o temeljnim i najvažnijim pitanjima za budućnost Hrvatske. Od samog početka govorim da mi nismo neprijatelji, mi smo samo politički suparnici koji se natječu. ''


- Država je u ovom trenutku platila sve što treba platiti, mi ne dugujemo ništa, sa javnim poduzećima smo se dogovorili da taj stupanj likvidnosti uistinu bude na visokoj razini, pa se apsolutno o takvim dugovanjima nemože govoriti i nije dobro da se plasiraju netočne informacije - rekla je Kosor na pitanje o napisima u medijima o dugu od 10 milijardi kuna, te je nadodala poneku o parafiskalnim nametima, " ako bude prostora prvi ćemo donijeti odluku o smanjenju stope poreza ".


Napomenimo još samo kako je nova linija za proizvodnju srednjenaponskih (SN) i visokonaponskih (VN) energetskih kabela do 110 kV smještena je u hali površine 1.830 četvornih metara. Vrijednost investicije iznosila je 50.000.000 kn te uključuje vrijednost izgradnje nove proizvodne hale i kupnje novih strojeva za izvlačenje žica, ekraniziranje i izoliranje SN i VN energetskih kabela do naponske razine od 110 kV. Ukupna investicija je osim vlastitim sredstvima, financirana djelomično i iz kreditnog programa HBOR-a putem Zagrebačke banke d.d. Zagreb a iz fondova Europske investicijske banke.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket






Post je objavljen 21.01.2010. u 10:33 sati.