Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Leprechaun 2 (1994)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

This time, luck has nothing to do with it...

Leprechaun je navršio 1000 godina. I svakih 1000 godina Leprechaun mora tražiti ženu s kojom će provesti ostatak vremena. Pravilo je to da žena mora kihnuti tri puta kako bi bila Leprechaunova. Kako je njegov prvi brak pokvario njegov rob, morao je čekati još 1000 godinu da osvoji sljedeću ženu (ili žrtvu, kako hoćete)...prebacujemo se u suvremeno doba gdje je izabrao mladu djevojku okruženu ljudima koji će sve napraviti kako Leprechaun ne bi dobio ono što želi...



Leprechaun serijal sam u kompletu skinuo jučer i sada kada ih imam sve pravo je vrijeme da krećem u gledanje i komentiranje. Iako nakon drugog ili trećeg dijela serijal kreće u nebulozu i besmisao, moram reći da mi je prvi dio bio dosta zabavan, a isto tako mislim da se određena doza zabave uspješno prenijela i u njegov nastavak, Leprechaun 2. Mala irska legenda ponovno iskorištava ljude na sve razne moguće načine, pa ovdje imamo zapanjujuće dobra ubojstva, koja su moram priznati bolja nego u prvom dijelu. Moram spomenuti jedan dio: lik je dobio viziju koju mu je namjestio Leprechaun da ga zove ženska koja je zapravo 'pila mješalica', i ona ga traži da joj dira sise koje su zapravo drobilice i dok 'dira sise', zapravo si siječe ruke...predobra scena :)



Ali naravno, nastavak je predobro počeo da bi to bilo istinito...zašto su sve morali uništiti glupi dijalozi koje ja mislim ne konta ni sam scenarist? Veliki minus u filmu su i neki debilni glumci koji se ne užive u scenu i tako pokvare svaki dojam...ali svaka pohvala Warwicku Davisu koji je svoj posao opet maestralno obradio. Leprechaunov podli osmijeh ne bi bio isti bez njega.
Ovdje imamo i par zanimljivih scena koje se nikad ne bi susrele u horror filmovima...naime, naš glavni negativac se uspio napiti u ispijanju viskija (?!) sa svojim neprijateljem, iliti pozitivcem u filmu. Sad koliko ćete to shvatiti zanimljivim na vama je da se odlučite...jer meni je bila novost vidjeti neku horror ikonu kako se posvećuje nekim ljudskim nazovi potrebama...jest da je to bilo totalno nepotrebno u filmu bilo je na zabavan način prikazano...



Sve u svemu, mislim da Leprechaun 2 nije puno podbacio s obzirom na prvi dio, nije mi bilo žao što sam ga pogledao i ne vidim razlog zašto bih filmu dao manju ocjenu...sasvim ok nastavak. Čuo sam i o njemu i o ostalim nastavcima svašta loše, ali zašto mi se i ostali ne bi svidjeli ako mi se svidio i ovaj? Tko zna...vidjet ćemo.

Post je objavljen 18.01.2010. u 23:39 sati.