Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Mrak kombinacija 3 - 4. kolo


MK3 - 4. kolo; cijela staza


Očekivanja
Kad sam razmišljao o ovoj utrci imao sam nešto drugačiju viziju od onoga što se zaista dogodilo. Mislio sam da ću do Tustog vrha doći po stazi 57 i prići mu sa zapada. Nakon toga sam mislio da ću krenuti kroz šumu "po azimutu" prema Strmopeći, a nakon toga po 18-ici do Tustog brega i poslije prema Puntijarci i Snježnoj Kraljici.

Predigra
Znao sam da krećemo "negdje" iz Gračana, ali nisam znao točno mjesto, unatoč objašnjenjima. Prvo sam parkirao na parkingu kod Tunela. Vidjevši da nema nikoga, nazvao sam Sablju koji mi je dao upute. Slijedio sam ih, no, opet su došli trenuci sumnje i ponovo sam ga zvao. Bio sam na nekakvih 50 metara od starta, ali sam se vratio, pa sam ponovio taj put. Uglavnom, bio mi je izazov doći na start.

Start
Na startu, sada već standardno, mnoštvo od 40-ak duša. Čekamo start. U međuvremenu se raspitujem za optimalnu stazu. Saznajem da je varijanta po 57-ici za luzere. Izgleda da će svi krenuti po stazi 57a, pa će kasnije biti račvanja i "pogađanja" prema Tustom vrhu, obzirom da na karti ne vidim direktan put.
Gledajući kartu, rekao bih da je tako i bilo. Iako sam pripremio kartu i kompas, do KT1 sam stigao prateći svjetiljke ispred mene. U tom prvom dijelu je bilo dosta gusto. Bilo je pretjecanja. Do KT1 sam stigao iza Terze.


MK3 - 4. kolo; Start - KT1 Tusti vrh


KT1 Tusti vrh
Od KT1 prema KT2 trčimo po makadamskoj stazi. Uskoro dolazimo do dijela gdje se priključujemo na trasu "jutarnje Gelender lige". Tu smo imali prilike za kraćenje koju nismo iskoristili. Negdje u tom dijelu nas dostiže Klitcha Kowalski. Trčali smo po makadamu (koji je pokriven ugaženim snijegom), a na Obrnjaku smo prestigli ekipu koja je išla prečicom. Pravo pitanje je jesmo li prestigli one koji su prije bili ispred nas ili su nas oni iza nas dostigli. U tom dijelu nas dostiže Neven.Ka. Nakon što smo skoro probili rampu na cesti, stižemo na asfaltni dio ceste i krećemo na desno, prema dolje, do prvog zavoja. Nešto prije zavoja nas Terza napušta. Našao je svoju varijantu. Zapravo nas se želi riješiti, jer je brži i pametniji od nas. Ili bar on tako misli. Naravno da Klitcha K. ne propušta priliku da mi "spusti" o tome kako mi je partner "nestao". Nema veze, pratim Neven.Ka i Klitchu. Silazimo s ceste, jurimo nizbrdo izvan puta. Tu me prestiže neki trkač, kojeg s naporom pratim. Podsjećam se na nekog vodozemca koji dijelom oka prati zbivanja iznad površine vode, a drugim dijelom ispod površine. Tako i ja jednim dijelom pratim gdje se ovaj kreće, a drugim dijelom gdje stajem. Baš predivan osjećaj. Kao u američkim filmovima.
Nešto kasnije izbijamo na stazu gdje se ponovo grupiramo i pratimo Neven.Ka na putu prema 18-ici. Dolaskom na 18-icu, ponovo počinje uspon i to vrlo zahtjevan. U međuvremenu me je pretekao Klitcha i lagano povećavaju prednost. Do vrha Tustog brega Neven.Ka i Klitcha imaju prednost do dvije minute.


MK3 - 4. kolo; KT1 Tusti vrh - KT2 Tusti breg


KT2 Tusti breg
Na samom Tustom bregu sam se nešto "ušeprtljao", pa sam ih izgubio iz vida. Na tom mjestu jedne lampice dolaze, druge odlaze, još su se tu našli i neki planinari koji se penju i silaze, prema i od Puntijarke. Pravi mali kaos. Od Njivica sam znao put prema Puntijarci, iako su me zbunili oni koji su otišli prema Hunjci. Na ovom dijelu od Tustog brega sam bio sam. U daljini, nekakvih 100 do 200 metara sam povremeno viđao lampicu. Znao sam da prethodnica nije daleko. Uvijek postoji nada da ju mogu uhvatiti. S takvim mislima sam održavao tu razdaljinu do Puntijarke, a onda ulazim u "zonu sumraka". Dolazim do Puntijarke, a lampice prethodnika nigdje. Automatski krećem u šumu, na puteljak prema vrhu. Ni sada nemam dobro objašnjenje zašto sam to napravio, obzirom da je cesta ove godine dopuštena. No, kako jedna greška ne dolazi sama, tako sam i ovu grešku morao povezati, pa sam u nekom trenutku skrenuo s puta prema svjetlima u šumi. Vidljiv je na karti taj moj izlet. Bilo mi je sumnjivo da je Snježna tako blizu, no, morao sam prići dovoljno blizu da shvatim da je to meteorološka postaja.


MK3 - 4. kolo; Puntijarka - Cilj Snježna Kraljica


Snježna Kraljica
Nastavio sam trčati do Snježne po šumskim puteljcima i ubrzo stigao. Na cilju sam otkrio da su Neven.Ka i Klitcha stigli 5 minuta ranije. Moja nepotrebna šumska avantura me je koštala 4 minute. No, što je tu je. Za ovu utrku ću dobiti cijeli bod. Netko bi se pitao, jel vrijedno toga?

After party
U Snježnoj sam popio čaj i Tomislava. Već dosta godina mi je otpornost na alkohol smanjena, gotovo je nemam, pa me jedna piva opije, no, zato je povratak bio zanimljiviji. Putem sam vidio zečje i srneće tragove. Trčao kroz šumu, izbjegavao stabla i granje, kao na slalomu. Kasnije na Lojsteku pričao gluposti, ali se i dobro proveo u Dejvovom letačkom društvu. Ovaj dio s "letenjem" će ostati tajna. Uglavnom, zabavno je trčati pripit. Možda bi mogli "isfurati" i jednu takvu trku.


Vrijeme hladno, bez oborina, mračno. Staza prekrivena blatom u nižim dijelovima, a ostatak je ugaženi snijeg.
Temperatura na parkingu: 0°C

Distance: 9,25 km
Time: 1:37:37
Avg HR: 161
Max HR: 172
Avg pace: 10:33 min/km

Rezultati:
Rezultati

Galerija:
Mihaela


Post je objavljen 20.01.2010. u 22:15 sati.