Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kapisrece

Marketing

MOLITVA DUHU SVETOM

MOLITVA DUHU SVETOM

(za obraćenje i posvećenje duša)

Duše Sveti, vječna ljubavi, koji izlaziš od Oca i Sina, bitna vezo njihovog blaženog jedinstva, koji se dovršavaš u vatri ljubavi nespoznatljivog života; Ti kojemu se sviđa zvati se Bog koji obraća i posvećuje duše, ulij zazivam te svoju svjetlost, milost, vatru svoje ljubavi u duše tolikih kršćana koji žive tako kao da su zaboravili plemeniti karakter koji su primili na krštenju i izgledaju kao da više nemaju razuma ni srca osim za vremenite stvari.

Probudi ih iz njihove obamrlosti i dovedi do svetog življenja.

Učini da u ovim ravnodušnim i mračnim umovima zasja svjetlo tvoje istine; učini da ova suha i hladna srca osjete kako je slatka tvoja ljubav; ove pogrešne i bijedne volje pozovi, o Božanski Duše, štoviše vodi ih Ti sam ispravnom mišljenju.

Svim ovim mlakim i svjetovnim dušama, pridruži također, o beskonačna Dobroto, i moju.

Neka me snaga tvoje ljubavi odvoji od svih zemaljskih stvari, spali i izvadi iz moga srca svaki osjećaj koji nije svet, a tvoja milost i tvoji darovi koje prosim, neka me obogate koristima da me Ti možeš predstaviti Isusu mom Spasitelju i reći mu: Za ovu dušu nisi uzalud dao svoju krv i život!

O, božanski Duše, Ljubavi vječna, žarko te molim, da se založiš dovesti natrag duše Isusu. Pogledaj koliko ih demon želi ukrasti?

Ti ih obrati, posveti i dovedi dobrom Isusu.

Ne dopusti da te uzaludno zazivam i molim kao Boga koji obraća i posvećuje!

Čemu bi nam služilo da smo otkupljeni od Isusa, ako zatim ne budemo posvećeni od Tebe i tako budemo sposobni uživati plodove otkupljenja?

Obrati nas i posveti i ne dopusti da ikad postanemo hladni i nemarni, jer to vodi u grijeh, a to je načelo izgubljenja.

Duše Sveti, ja se sa svim dušama koje ti želim preporučiti utječem pod sjenu krila tvojih i često ću ponavljati sa svetom Crkvom:

Elena Guerra

Pod sjenom svojih krila zaštiti nas!

O, Djevice, zaručnice Duha Svetog, moli za nas!

Bl. Elena Guerra

Post je objavljen 17.01.2010. u 18:05 sati.