Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bullying0

Marketing

Učenici snimali kako se iživljavaju na kolegi i onda to objavili na Facebooku

POZNATO je da djeca znaju biti posebno okrutna. Nove tehnologije sve češće pokazuju koliko okrutna zapravo znaju biti, i to bez ikakvog razloga. Ne baš pretjerano inteligentna grupa učenika jednog razreda osnovne škole u Bjelovaru smatrala je da cijelom svijetu treba objaviti kako kolektivno maltretira svog kolegu.

Na Facebooku su pokrenuli grupu "Svi koji MRZE I.B. i hoće da ode iz OŠ..!!!!!", a članovi grupe mislili su da će biti "kul" ako svima pokažu kako se čoporski udružuju protiv dječaka kojemu je jedini grijeh to što je, kako kažu, "retardiran".

U tu su svrhu postavili i dva video uratka snimljena mobitelom, u kojima se okomljuju na nesretnog dječaka. Dječak, napadan sa svih strana, ne zna što bi drugo radio, pa bespomoćno vrišti.

Ostalim sudionicima maltretiranja to je očigledno jako smiješno, te se cijelim razredom provaljuju salve smijeha i zadovoljnog vikanja. Mali I.B. nema neke velike šanse jer protiv njega su i dječaci i djevojke.

Nisu znali da je tako loše

"Hvala vam što ste nas upozorili na ovo. Mi jesmo načuli da postoji određeno maltretiranje, ali dječak se ni nama ni našoj stručnoj službi dosad nije osobno požalio. Budući da se nitko nije previše žalio, nismo znali da je situacija tako loša. Odmah ću sazvati sastanak sa svojim suradnicama, i vidjet ćemo kako razriješiti problem", rekao je na Indexov upit ravnatelj osnovne škole u Bjelovaru Mirko Z.


Originalni članak

Post je objavljen 15.01.2010. u 17:31 sati.