Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Velika nagradna igra - pitanja i odgovori...

Photobucket

Napokon je došao i taj dan, kad je ova velika nagradna igra došla svom kraju, a jedino što nam ostaje da proglasimo tri najsretnija dobitnika. No, za početak vidimo odgovore na postavljena pitanja:



PITANJA I ODGOVORI NAGRADNE IGRE:

1) U ''Poltergeist' (1982 – 88) serijalu, tko je bio prvi od glumačke postave da je umro u pravom životu:

a) Will Sampson
b) Heather O'Rourke
c) Louis "Lou" Perryman
d) Dominique Dunne
c) Julian Beck


ODGOVOR:
- Dominique Dunne koja je glumila Danu je umrla prva i to 1982 godine u 22 godini života (udavio ju ljubomorni dečko)


2) Kako se zove ukleti hotel iz filma ''The Shining'' (1980)?

ODGOVOR:
- Overlook Hotel


3) Nakon što si odsječe šaku motornom pilom u filmu ''Evil Dead II'' (1987) kako glasi naslov knjige koju glavni protagonist Ash stavlja na kantu ispod koje je 'zla ruka'?


ODGOVOR:
- ''A Farewell To Arms'' – Ernest Hemingway


4) Koji je bio prvi horor film koji je ujedno bio i prvi film koji je ženu prikazao u grudnjaku. Godina je 1960-ta:

a) The Little Shop of Horrors
b) Brides of Dracula
c) Peeping Tom
d) 13 Ghosts
e) Psycho


ODGOVOR:
- u filmu "Psycho" Janet Leigh je bila prva žena prikazana u grudnjaku i to na samom početku filma


5) Na koji dan ubojica poznat kao 'The Breather' započinje svoj krvavi pohod u slasher filmu ''Student Bodies'' (1981)?


ODGOVOR:
- na rođendan Jamie Lee Curtis



6) Koje je srednje ime Regan MacNeil iz filma ''The Exorcist'' (1973)?


ODGOVOR:
- Teresa


7) Kako se zove film o vukodlacima u kojem na kraju filma saznajemo da je te noći kad je bio pun mjesec Engleska pobijedila Njemačku sa 5:1?


ODGOVOR:
- film se zove "Dog Soldiers" (2002), a iako se skoro kroz cijeli film spominje ta utakmica, no rezultat se pojavljuje tek na kraju filma; inače tu večer kad su zapravo igrali Gordi Albion i Elf je bila noć punog mjeseca i Englezi su stvarno razomtirali Švabe 5:1 (eto nismo mi jedini dobili po turu s takvom razilom od bahatih Britanaca)



8) Kako se zove ulica u kojoj se pod kućnim brojem 45 nalazi kuća Michaela Myersa u slasher klasiku ''Halloween'' (1978)?


ODGOVOR:
- ime ulice je Lampkin Lane



9) Zbog čega je Daniel Robitaille poznatiji kao The Candyman iz serijala ''The Candyman'' (1992 – 99) bio okrutno unakažen i kažnjen?


ODGOVOR:
- Daniel je bio sin roba koji je bio u ljubavnoj vezi sa Carolinom, kćeri bogatog zemljoposjednika bijelca, koja je na kraju i zatrudnjela, te dobila kćer Isabel



10) Ako se ubroje ''Freddy vs. Jason'' (2003) i rimejk ''Friday the 13th'' u koliko je filmova Jason Voorhees bio glavni negativac?


ODGOVOR:
- u 10 od 12 filmova; u prvom filmu je ubijala njegova majka Pamela Voorhees, a u petom dijelu "Friday the 13th: A New Beginning" (1985) je ubijao ubojica Roy Burns, poludjeli bolničar hitne pomoći koji je uzeo hokejašku masku i oponašao Jasona u ubilačkom pohodu



11) Kako se zove stvorenje koje je stvorio znanstvenik Victor Frankenstein u romanu Mary Shelley, a kojeg svi znaju i po njegovom alternativnom i originalnom naslovu ''Moderni Prometej''?


ODGOVOR:
- stvorenje nema imena i jedini točan odgovor bi bio Frankensteinovo čudovište i koji je najbliži nekoj vrsti imenovanja
- što se tiče one rečenice koju čudovište kaže Victoru Frankensteinu tj. svom stvoritelju "- Adam of your labours." (izdanje Šarenog Dućana na svojoj 99 str. sadrži rečenicu koju govori čudovište:
"- Zapamti da si ti taj koji me je stvorio. Ja bih trebao biti tvoj Adam, ali sam ispao pali anđeo kojem si ti bez razloga odrekao pravo na radost.") iako bi se na prvi pogled reklo da stvor misli na ime on više aludira na sebe metaforičkom smislu



12) Uz Billa Paxtona koji je za sada jedini glumac koji se može pohvaliti da su njegove likove ubili – Terminator, Alien i Predator?


ODGOVOR:
- Lance Henriksen ( u prvom Terminatoru kiborg ga ubija u policijskoj stanici; u Aliensima ga raskomada Kraljica ksenomorfnih organizama, dok ga Predator ubija u prvom AvP filmu)



13) "Not to go on all-Fours; that is the Law. Are we not Men?
Not to eat Flesh or Fish; that is the Law. Are we not Men?
Not to claw Bark of Trees; that is the Law. Are we not Men?
Not to chase other Men; that is the Law. Are we not Men?''


Iz koje poznate znanstveno fantastične novele nam stiže ovaj prekrasan citat?
Za pomoć mogu reći - da je napisana 1896, da je autor Englez i da ga se uz Julesa Verna smatra Ocem Znanstvene Fantastike, te je dotična novela do sada imala tri filmske adaptacije (1933, 77' i 96')


ODGOVOR:
- "Otok Doktora Moreaua" (1896) - George Herbert Wells



14) Jedan od ovih citata je iz filma Johna Carpentera ''The Thing'' (1982):

a) ''- Listen shithead, I don't give a fuck who you really are or what you want with this asshole, because now it's personal, and he's a dead man!''

b) ''- I know you gentlemen have been through a lot, but when you find the time, I'd rather not spend the rest of this winter TIED TO THIS FUCKING COUCH!''

c) ''- Praise *Jesus*? That's fucking pushing it! This shit's about as far from God as shit can get! Either of you ever seen anything like that? You even heard of anything like that? Huh? Me neither... and I watch Animal Planet all the fucking time!''


ODGOVOR:
- rečenica pod b), koju izgovara opravdano uzrujani Garry



15) Koliko je ljudi ubijeno u filmu ''Scream'' (1996) od strane ubojice Ghostfacea:

a) 4
b) 5
c) 6
d) 7


ODGOVOR:
- točan odgovor je 6 (uz Casey, Stevea, ravnatelja Himbryja, Tatum i kamermana Kennyja ubojice pod maskom Ghostfacea su ubili godinu ranije od radnje u filmu i Maureen Prescott, Sidneyinu majku)



16) ''Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff will make you a god damned sexual Tyrannosaurus, just like me.'' : ovu poznati izjavu mogli smo čuti 1987 godine u kojem znanstveno fantastičnom filmu?


ODGOVOR:
- "Predator" (1987)



17) U znanstveno fantastičnom serijalu ''Star Trek: Voyager'' (1995 -01) Jeri Ryan kao Sedma od Devet (Seven of Nine) se prvi put pojavljuje u kojoj epizodi koje sezone?


ODGOVOR:
- u 69 epizodi četvrte sezone - "Scorpion: Part 2"



18) U filmskom serijalu ''Star Wars'' (1978 – 05) tko je uspio ubiti Dartha Sidiousa, mračnog Lorda Sitha?


ODGOVOR:
- Darth Vader/Anakin Skywalker i to u "SW: The Return of the Jedi" (1983) kad ga je bacio u reaktor Zvijezde Smrti;
Empatojayos Brand ne spada u točan odgovor, jer je gornje pitanje uzimalo u obzir samo serijal filmova Star Wars od 1978 - 2005 godine, pa iako je on bio taj koji je zapečatio sudbinu Dartha Sidiousa



19) Izjava ''Klaatu barada nikto!'' je iz kojeg filma:

a) Army of Darkness (1993)
b) The Day the Earth Stood Still (1951)


ODGOVOR:
- b) je ispravno, a izjava "Clatto Verata Nicto" koja je jako slična gornjoj je iz "Army of Darkness"



20) Na koji će te način ubiti opake kalunovske vanzemaljce u znanstveno fantastičnom klasiku ''Killer Klowns From Outer Space'' (1988)?


ODGOVOR:
- pucati ili probiti im nos



21) Ako su glavni junaci filma Stephen, Peter, Roger i Francine, a jedan od negativaca je Tom Savini, te je sam film snimljen krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća pod redateljskom palicom redatelja čije je jedno od imena Andrew o kojem to filmu govorimo?


ODGOVOR:
- film je "Dawn of the Dead" (1978)


22) Izbaci uljeza:

a) The Howling (1981)
b) A Bucket of Blood (1959)
c) Chopping Mall (1986)
d) Halloween (1978)


ODGOVOR:
- Halloween je uljez zbog toga jer jedino u njemu ne glumi Dick Miller (u ostala tri je glumio svoj najpoznatiji lik Waltera Paisleyja)



23) Iz koje zemlje potječe najveći fantasy junak Conan Barbarin?


ODGOVOR:
- točan odgovor je Cimmeria; no priznaju se i Simerija i Kimerija izrazi




BONUS:

24) Kako se zove film koji započinje ovako:
''- Good evening, this is Angela Vidal speaking. Tonight on "While You're Asleep" we'll accompany a team of firemen on their rounds through the city. Not only that, but we'll see things never revealed: how they live, sleep, what they eat. We'll get an inside look at this fire station. Join us for "While You're Asleep". ?


ODGOVOR:
"[REC]" (2007)




25) Iz kojeg je filma ova transformacija?

Photobucket


ODGOVOR:
- "The Beast Within" (1982)


Post je objavljen 14.01.2010. u 23:59 sati.