Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/klodica

Marketing

Que Sera, Sera

Que Sera, Sera je moja prva korejska drama koju sam pogledala. Da budem iskrena, nisam prvo počela s korejskim dramama već sam prvo otkrila Taiwanske drame koje su isto vrlo dobre ali znaju biti razvodnjene i patetične i prilično nerealne :), no imam ih par na mojoj listi koje su stvarno odlične.

-----------------
@mala Sanja je pitala kako sam otkrila tu svoju strast.

Bilo je to sparno ljeto :)) 2008. godine a ja nisam imala nekog posla na poslu i od dosade sam gledala američke serije na youtubu te sam se sjetila kako dugo nisam vidjela seriju "Dawson's Creek" i kako bih voljela pogledat onu sezonu gdje su se Pacey i Joey zaljubili jedno u drugo. Ta sezona mi je bila najbolja, ne sječam se da li je bila druga ili treća. Uglavnom, tako sam ja surfala youtube-om i naišla na jedan clip Taiwanske serije koja mi je privukla pažnju jer sam ja frik koji voli romantiku :))
Ubrzo nakon toga iskopala sam jednan forum gdje su pričali o serijama i vidjela da postoji i domena koja ima dosta Azijskih serjia i filmova i tako sam otkrila nešto fascinantno...da ima toliko ljudi koji gledaju te serije i da su vrlo popularne u svijetu ....posebno internet svijetu :)). Ta stranica koja je počela s par serija razvila se danas u pravi Azija drama world on net koji nas iz dana u dan razveseljava.

Prošle godine sam i ja počela sudjelovati u stvaranju tog "našeg" svijeta i aktivni sam član jednog sajta koji stavlja titlnove na Azijske serije, pošto ne znam prevoditi korejski ja segmentiram, to znači da ostavljam mjesta za titlove jer ipak nešto kužim taj jezik. Taj sajt je polu legalni jer svakim danom se modratori trude dobiti licence za drame i s ponosom mogu reći da su uspješni u tome :), samo što onda tu seriju (ako niste aktivni segmenter ili subber) ne možete gledati odmah isti dan po izlasku nove epizode već tek nakon mj. dana što je odlično.



"Dawson's Creek" MV



Devil beside you (tawanska drama) MV



-----------------------

No, da se vratimo na moju prvu Korejsku dramu Oue Sera, Sera. Uf, u nju sam se totalno zaljubila....ok, ok...možda više u glavnog glumca Erica :))

Naslov : Que Sera, Sera
Epizoda : 17
Žanr : romantična drama
Emitiranje : 17.03.2007 - 13.05.2007
Tjedni raspored : subota, nedjelja 21:40h

Glumci :
Kang Tae Joo - Eric
Han Eun-Soo -Jung Yoo-Mi

Radnja : Kang Tae Joo (Eric) je zgodan i šarmantan zavodnik koji uvjek hoda sa bogatim ženama i na osnovu toga i preživljava. Jednog dana sretne djevojku pred vratima svoga stana imenom Han Eun-Soo (Jung Yoo-Mi) kako spava. Isprva je odbije i nastavi je ignorirati iz dana u dana ali nešto ga strašno privlači k njoj. Cha Hye Lin je kčer bogatog vlasnika jednog šoping centra. Njezina prva ljubav Shin Joon Hyuk (Lee Kyu Han) ostavi je na očev zahtjev. Hye Lin zbog toga plati Kang Tae joou da provodi vrijeme s njom kako bi bivšeg napravila ljubomornim ali tjekom njihovog lažnog druženja ona se zaljubljuje u njega.
Ova drama je u biti pokazatelj kako je ljubav slijepa i da ne možemo jednostavno kontrolirati osiječaje te vidimo kako Kang Tae Joo iz običnog bad boy pretvara u čovijeka sa srcem a ne može si to priznati.

Osobni komentar :

Ova serija je odlična u svakom smislu, glavni glumci su izvrsno odradili svoje uloge i uvukli su me u svoj svijet. Jedina zamjerka je ta da nakod 10 epizode malo se razvodni cijela sitacija ali to se ubrzo popravi, kao da ni sama spisateljica nije znala kako da objasni Kang Tae Joo-ovo ponašanje pa ga je malo u par epizoda razvukla sa njegovim hoću - neću potezima.


Evo i MV sa OST-om ....pjesma je predobra i kroz cijelu seriju se može čuti.
Ovi clipovi na youtubu su super pokazatelj otprilike kakva je serija i glumci.





p.s. oprostite na nepismenosti, ali pišem ovo na poslu :) (svalo izgovor je zlata vrijedan)


Post je objavljen 13.01.2010. u 09:31 sati.