Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Predsjednički izbori: teorija zavjere

Eto, nije dugo trebalo, niti dva dana, i pojaviše se i prve teorije zavjere o predsjedničkim izborima... Prednjači u tome jedna naša blogerica, koja je, eto, u oba izborna kruga svoju okladu stavila na krivog konja. Ona je, valjda, jedina kojoj je više od samog Bandića žao što će dotični ostati samo gradonačelnik Zagreba, odnosno, ne znam je li joj više žao što Bandić nije izabran, ili zato što Josipović jest.

Tako sada na njenom blogu možemo čitati priopćenje predsjednice Hrvatskog Pokreta za Život i Obitelj koja izbore naziva "zakulisnim imenovanjem trećeg predsjednika RH" te, pazi sad ovo: čestita svim Hrvatima i Hrvaticama koji *nisu* izašli na izbore, a kao krunski dokaz tome navodi "takozvane ankete" prema kojima je vodstvo profesora Josipovića bilo toliko dominantno. Kladioničkim rječnikom, Josipovićeva pobjeda je bila zicer.

Naravno, kakva bi to teorija zavjere bila kad se ne bi spomenuli svjetski centri noći i masonske lože... Za te teme je zadužen još jedan specijalac,
parusija, koji mi je zapeo za oko još dok sam sa svojim bivšim blogom sudjelovao u komentarima kod don Kaćunka. Teško ga je čitati, jerbo koristi korienski način pisanja, ali, vrijedi pogledati, ako zbog ničega, onda zbog količine zatucanosti koja izvire iz svake riječi.

Čeka se samo još koja pametna glavića (ispravite me ako takav tekst već postoji) koja će za Bandićev poraz i Josipovićevu pobjedu okriviti izvanzemaljce, planet X, drevna proročanstva, citirajući Nostradamusove Centurije i opskurne blogere, koji su, eto sve povezali.

Prava istina je da je profesor Josipović uistinu postavljen na mjesto predsjednika RH, postavilo ga je 60% glasača koji nisu htjeli neartikuliranog krkana na čelu države, a "takozvane ankete" koje se spominju na Drininom blogu, i koje su sumnjive jer je u svima njima prof. Josipović bio izraziti favorit, ne znače baš ništa, jer, pobogu, Ivo Josipović je pobijedio u drugom krugu onog trenutka kad je saznao da će mu protivnik biti Milan Bandić. Mogao je komotno ostati kod kuće ili odvesti obitelj na skijanje... rezultat bi vjerojatno bio jednak, možda čak i bolji, jer je ipak svojim gafom o "crvenoj Hrvatskoj" mobilizirao dobar dio desnih birača, koji inače ne bi izašli da glasuju za "reformiranu komunjaru", a protiv "crvenog boljševika".

Sama bandićeva transformacija tijekom kampanje je priča za sebe. Onako u dva tjedna preći put od uvjerenog socijaldemokrata sa SDPovom iskaznicom broj 2 u rigidnog desničara i miljenika katoličke Crkve koja ga je dočekala maltene kao Mesiju... to je, moram priznati, bilo briljantno... Ne može se od govna napraviti pita, ali ovo... ovo je bilo jako blizu.


Post je objavljen 12.01.2010. u 12:30 sati.