Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/annamariad

Marketing

Rižoto sa šampinjonima i rukolom

Za jednu osobu:
100 g riže za rižoto
4 veća šampinjona
mladi luk
2 ćesnja češnjaka
malo vina
soli
1 peperoncino
maslinovo ili obicno ulje
temeljca za polijevanje (može se koristiti i kocka za juhu, ali u tom slučaju paziti sa solju)
rukola
parmezan

Nasjeckamo češnjak i mladi luk i ubacimo u prije zagrijanu tavu da se pirja polako na ulju. Prije nego što češnjak požuti ubacimo sirovu rižu i peperoncino te polijemo bijelim vinom.
Na polaganoj vatri pirjamo rižu te kada malo omekša dodamo šampinjone i nastavimo pirjati dok riža ne bude gotova, a to provjerimo tako što probamo. (Vodite računa što piše na pakiranju da se riža ipak ne prekuha). U slučaju da fali začina naknadno začinite po ukusu.
Prebacimo gotovo jelo na tanjur, natrgamo listove rukole i posipamo parmezanom.

Ovo jelo je mrvicu pikantno i ako niste ljubitelji onda izostavite peperoncino. Slobodno se možete igrati sa začinima, dodacima itd. sve dok je to na kraju još uvijek ukusno! ;)
Uživajte! ;)

Post je objavljen 11.01.2010. u 19:12 sati.