Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Vragovi u "crvenom" jer novac troše na klaunove

Image and video hosting by TinyPic
Financijski problemi Manchester Uniteda sve se češće spominju, a prema nekim izvorima utjecali su i na stopiranje transfera Adema Ljajića iz Partizana...

Britanski tabloid News of the World tvrdi da je konačno došao do dokumenata koji bi mogli objasniti kako su vragovi stigli u crveno.

NOTW navodi da je Manchester u protekle dvije godine uplatio oko 93,85 milijuna funti na račune čak 287 tvrtki. U moru raznih djelatnosti dvije se stvari posebno izdvajaju – tvrtka "Think Magic" je od Uniteda dobila više od 50.000 funti za usuge "najboljih mađioničara u Velikoj Britaniji", a sličan iznos je za dvije godine zaradila i tvrtka "Superbfunctions" koja iznajmljuje klaunove.

- Manchester United je kompanija koja radi 364 dana u godini i bavi se mnogim djelatnostima izvan nogometnog terena i utakmica. U to su uključeni i catering, organizacija skupova, održavanje i mnogi drugi administrativni troškovi. U sezoni 2007./2008. imali smo operativne troškove od 170 milijuna funti, a godišnji obrt je iznosio 257 milijuna što čini najveću dobit zabilježenu u jednome nogometnom klubu - rekli su iz glasnogovorništva kluba.

U novčanim transakcijama sudjelovao je i ACF Sports Promotions čiji su direktori, gle čuda, trener Uniteda Alex Ferguson i njegova žena Kety. Njihova je tvrtka za dvije godine poslovanja s Unitedom zaradila između milijun i dva milijuna funti. Englezi tvrde da je dio sigurno otišao sir Alexu u džep kao dodatak njegovoj plaći od 8 milijuna eura.

Na popisu su i tvrtka "Michael Carrick limited", kao i ime agenta Nemanje Vidića Paola Fabrija, koji je nagrađen za uspjeh u pregovorima sa bivšim Vidićevim klubom Spartakom.

Bez obzira na suradnju sa brojnim tvrtkama, sponzorske ugovore, Ligu prvaka, zaradu od skupih sezonskih karata i milijunski profit od prodaje suvenira, dresova i drugih "crvenih" stvari, United je u velikim dugovima. Navodno je dug narastao na ogromnih 650 milijuna funti, što ide u prilog pričama o prezaduživanju engleskih nogometnih klubova.



Post je objavljen 11.01.2010. u 16:37 sati.