Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

JA SE KONJA BOJIM...

Već sam vam divanila, kako se konja bojim još od kad sam bila mlada nevesta u Mijećoj kući, i kad je ono na izbornu paradu Komes dopeljal 4 konja debela, da i blago čuje kaj naš Drivo divani i obećava…
Danas ću vam divanit da se otkad je jedan kandidat kaj sebe zove Konj krenil u galop po Hrvackoj, opće ne idem van iz svojega dvora, zač me je stra, jer mi se vidi da taj konj jezdi bez ikakove kontrole, da ga niki ne zauzdava nit mu meće ormu oko vrata, Još je gore kaj vuče za sobum i plug i orje po celem teritoriju Hrvacke države bez komande i orača…
Naredil je totalnu pomutnju med narodum, ne more se ni malo smirit uz jasle, pase naokolo po svim njivam i livadam, a bojim se da je bil takovega apetita da su jasle ostale potpuno prazne.
On vam spominje da je čovikoljub, bogoljub i domoljub, a do sad je iskreno zagrabograbljivoljub, i kad je videl da mu je tamo još samo trun ostalo do kraja ispaše, krenil je dalje…
Skroz se raspojasal kad je videl da Hrvatski građani nakon trke u prvem krugu, nisu baš preveliki ljubitelji konjskih utrki, i da bi bilo morda bolje da ode u Englesku na ki hipodrom, odlučil je popularizirat u svojoj drugoj domovini konjske trke..?
No vrag je zel šalu, i počeli su se Hrvati jako zanimat za to, pa se trka jako popularizirala, ni baš imal puno publikuma, ali kako naš narod nemore nikako primit mirne navike, kako se nemore pomirit da više u našoj državi nima agresije i bljuvanja, pljuvanja i drugih nakaradnih radnji, postaje sve popularniji.
Fini gospodin, kaj ni naučil s konjmi, teško se more snajt u temu svemu? Proba ga malo primirit, ali ne da se i gotovo, a kaj je najgorje priklanjaju mu se i nekoje svitovne i duhovne vertikale.
Ja sam u opasnem strahu od tega Bandića, otel se iz SDP-eja, prvi krug je otrčal, iako na 4 noge za duplo lošije neg njegov kako velu superiorni konkurent gospodin Josipović, a sad slušam kako mu dijljem lipe moje daju podršku sa svih strani.
Pred tri dana bil je u posjeti i na divanu pri našemu Kardinalu i donesal mu darove kaj je spravil kao zagraboljub, ni bog zna kaj, 5 milioni brat bratu se računa od kad je zagraboljubitelj, poljubil je lipo kardinalu prsten, pa za tu čast ni puno ni platil ?
Svi presidnici domovinskih udrugi iz rata, osim par njih, tuto-kompleto izlistali su svoju podršku našemu srećonoši, spasitelju i prosvititelju..
U pomoć kod utrke ubacil se i naš gospodar satova, bivši premijer, kega je Jaca zapisničarka njegova bivša, ispisala iz stranke «za ponosnu i Evropsku Hrvacku» bez ikakovih problemi.
Posli 15 on će bit saborski zastupnik, izbačen iz stranke ku će zastupat i kadi je bil dizatelj, spasitelj i spuštatelj, a ostat će mu na kraju samo jedna važna titula a to je «gospodar satova»!
Ja već vidim Gospona Bandića kako se lipo ophodi po Evropam, vidim kako prima Jacu na konzultacije, organiziral je inaguraciju i pozval sve da budedu nazočni i priredil za svakega po ništo, da pokaže svoju široku kulturu i znanje a i poštovanje.
Zna taj, ne boj se, seguro će Vrhbosanskem poglavaru ponudit fino pečeno praseće rebarce, Pravoslavnem patrijarhu batak fino pečene purice, a Kardinalu koljivo žličicum iz ke će on prvo probat, zlu ne trebalo.
Duhovna će vertikala zadovoljno odzdravljat svitovnoj vertikali, klimat će glavam jedini drugimi, Jaca će neutješno gledat jel se pojavil «gospodar satova» da na vrime skrene glavu od njega.
Tad će vaša Janjo, sabrat svu svoju dicu i reć će im ovako:
Dico moja, spašavajte svoje glave, ako ste na me, konja se bojite i bižite po belemu svitu, šta dalje, jer ovaj je zaoral duboku brazdu kako je obećal, preduboku da bi moglo iz nje niknit ništo plemenitega, ono kaj će niknit iz te brazde bit će korov. Ajte dico moja, blagoslovljeni bili kad pameti nimate da na svojemu delat znate, morda ćete kod tuđina imat sreće!
Ajte bok!
JANJO, 7, siječnja 2010.


Post je objavljen 07.01.2010. u 21:25 sati.