Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Don Kaćunkovo zanimljivo predizborno mišljenje, s kojim se ipak ne slažem u potpunosti...

Don Blog



"Svima sam odgovarao gotovo istim riječima (prenosim samo neke):

- … nažalost u ovom slučaju nema manjeg zla! Postoje samo gadni prividi…

- … glede drugoga kruga - nemam što dodati iz prvoga, osim što smatram da je “deveti” već davno odredio pobjednika, a sve ovo je cirkus koji do toga vodi tako što to narod treba izvesti…

- Ma kako ne shvaćate - predsjednik je davno IZABRAN (tj. određen na sastanku u loži!) a sve ovo je cirkus (”panem et circenses!”)! I još bi ONI htjeli da ga MI “izaberemo”. No passaran (barem što se mene dotikavle - rekli bi Zagorci)!

- Sada treba masovno BOJKOTIRATI izbore (što je i prije trebalo, da je bilo pameti i REALNOSTI, umjesto hrvatske političke naive)!"

A ja baš zato mislim da baš treba izići i glasovati za sada jedinu moguću opciju - MILANA BANDIĆA!

"A što se uistinu događa u Hrvatskoj - evo još jednog apsurda! - možemo doznati i iz srbijanskog lista “Kurir”(29. decenbar 2009.). U članku pod naslovom SRBI ZA IVA stoje izjave “Srba koji žive u Hrvatskoj” glede drugog kruga predsjedničkih izbora. Navode se naši državljani Slobodan Uzelac i Vojislav Stanimirović, dok njihov “legendarni” Savo Štrbac zaključuje:

- Josipović je fin, profesor, muzičar, kulturan, gospodin čovek. Više liči na devojčicu nego na nekoga ko bi mogao lupiti šakom o sto. On je čovek Evrope, dok je Bandić sirovina, buldožer. To se videlo i u njegovoj kampanji s onim puzanjem i klizanjem. Pretpostavljam da su Srbi najviše za njega glasali i verovatno će tako biti i u drugom krugu. On je od dva zla manje zlo!

Dakle, tko će povjerovati - kada to kaže Srbijanac, veliki suradnik Haaga i zakleti mrzitelj Hrvata! - da se u Hrvatskoj uistinu događa apsurd: da narod opet mora “od dva zla manje zlo” birati?!

Tko ono jednom reče: E, moj narodeeee…!"

A ja baš zato mislim da baš treba izići i glasovati za sada jedinu moguću opciju - MILANA BANDIĆA!

"Dakle, zaokret nije moguć - jer ONI (vlasnici HOBOTNICE!) ne žele ga izvesti! A MI koji bismo to htjeli NE možemo - jer nemamo čime! A NEMAMO jer nemamo KATOLIČKU TELEVIZIJU ni DNEVNI LIST kršćanske usmjerbe! A NEMAMO ih već 20 godina jer čak i proroci i svećenici lutaju po zemlji i ništa ne znaju (v. Jeremija 14,18) smatrajući već 20 godina da spomenute medije ne možemo imati ili pak dvoumeći jesu li nam uopće potrebni! Sapienti sat! I previše sam rekao… (ali ipak ništa što već nije objavljeno!)…

....

Naravno, mnogo je lakše i jeftinije ne zamjerati se svjetskim moćnicima, nego svjedočiti ISTINU. Tako se mogu ponašati intelektualci, ali i crkveni ljudi mogu nastaviti sa svojom učenom i malo kome razumljivom (teološkom) frazeologijom, potpuno mirni i bez straha da će morati, poput Sv. Petra i apostolâ, ili našega Alojzija Stepinca, biti “radosni što bijahu dostojni podnijeti pogrde za Ime” tj. za Isusa Krista (v. Djela apostolska 5,41-42). "

A ja baš zato mislim da baš treba izići i glasovati za sada jedinu moguću opciju - MILANA BANDIĆA!

"Zato je danas više nego ikada, ne samo za Hrvatsku nego za cijelo globalno selo, aktualna ozbiljna misao odnosno upozorenje našega nobelovce Ive Andrića (čini mi se da je iz Ćuprije):

“Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”

Ništa bez Drine i Ćuprije : ))))

I Milana Bandića : )))



Post je objavljen 04.01.2010. u 16:49 sati.