Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 132 ) - Skijaški spektakl na Sljemenu

Na zagrebačkom Sljemenu po treći puta održana utrka muškog slaloma koja se boduje za Svjetski kup, nažalost Ivica Kostelić bez druge vožnje.


Dok je Snježna kraljica već etablirana, u skijaškom svijetu prepoznata kao jedna od najspektakularnijih postaja Svjetskog kupa, još od vremena legendarne Janice Kostelić, a ove godine je imala svoje šesto izdanje, muškarci su po treći puta u bajkovitom okružju iznad Zagreba odvezli slalomsku utrku za muškarce, nažalost rezultati za naše skijašku reprezentaciju nisu blistavi.


Ivica ( Kostelić je na Vip Trofeju Snježne kraljice startao kao treći) je pao u prvoj vožnji te na kraju utrku završio sa trideset sekundi zaostatka iza slavljenika, Talijana Giuliana Razzolia. Ni drugi naši reprezentativci nisu imali svoj dan, Dalibor Šamšal i Danko Marinelli nisu uspjeli završiti prvu trku, što je posebno razočarenje za mladog Dalibora koji je na istoj ovoj stazi prošle godine osvojio značane bodove u Svjetskom kupu. Natko Zrnčić-Dim i Ivan Rakitić s visokim startnim brojevima nisu ostvarili plasman među prvih trideset.


Treba spomenuti još jedan veliki uspjeh Talijana, naime na drugo mjesto plasirao se Manfred Moelgg dok je postolje uspio osvojiti još i Francuz Julien Lizeroux sjajnom vožnom u drugoj utrci iskoristivši nekoliko pehova i odustajanja svojih konkurenata. Usprkos činjenici da Ivica nije ponovio rezultat iz prošle i pretprošle sezone kada je oba navrata bio drugi, navijači i posjetitelji Sljemenske utrke mogu biti zadovoljni viđenim, budući kako je oko 15.000 posjetiteja ovog blagdanskog dana posjetilo Sljeme te uživalo u pravoj snježnoj idili, bajkovitim prizorima i spektaklu kakav se samo viđa još u Wengenu ili Kitzbuhlu.


Treba ipak pronaći olakotnu okolnost za Ivicu Kostelića, naime, ovo je prvi Ivičin nastup nakon operacije koljena što je sigurno utjecalo na sigurnost u vožnji s obzirom da je staza zbog vremenski uvjeta bila suviše teška i nimalo jednostavna što su na svojoj koži osjetili i brojni favoriti ostvarivši slabije plasmane od očekivanoga, uključujući i Benjamina Raicha te Maria Matta. Sportaš kakav je Ivica naravno nije tražio nikakav alibi te je za pad, kakvi su u slalomu vrlo česti, okrivio samog sebe, konstatiravši kako se radi o nepažnji koja je dovela do pada i precijenjivanja vlastitih mogućnosti u ovom trenutku. Međutim, ove godine su i Zimske olimpijske igre, a zna se da je to za Kosteliće ( i većinu sportaša ), poglavito Ivicu, natjecanje svih natjecanja, za koje će on nadajmo se, biti potpuno spreman, što je u ovom trenutku ipak najvažnije.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket




Prije tri dana na Sljemenu su nastupile i djevojke, po šesti puta.

Snježna kraljica

Snježnom spektaklu na Sljemenu prisustvovalo je oko 10.000 posjetitelja što ovu utrku čini najatraktivnijom u Svjetskom kupu.

Pobjedu na slalomu na Sljemenu odnjela je Francuskinja Sandrine Aubert postavši tako Snježna kraljica, a uz odličnu atmosferu i uz krunjenje od strane Milana Bandića, gradonačelnika grada Zagreba i nezavisnog predsjedničkog kandidata. Drugo mjesto zauzela je predstavnica Austrije Kathrin Zettel, a treće i četvrto sestre Njemice Sussane i Maria Riesch. Hrvatske nade, Ana Jelušić i Nika Fleiss postigle su solidan rezultat, dok je Nika na granici svojih rezultata iz prošlih utrka Svjetskog kupa, Ana Jelušić je ipak malo razočarala, više sebe, nego gledatelje koji su u velikom broju stigli i ovog puta na Sljeme. Ana je u konačnici osvojila 11, mjesto dok je Nika bila 22., najvažnije osvojeni su novi bodovi te time zadržane pozicije unutar prve ( Ana 1-15 ), odnosno druge ( Nika 15-30 ) jakosne skupine.


Naše solidne, mogle i bolje


Jelušić je na taj način zazela 31. mjesto u ukupnom poretku, a na to je rekla: '' Nije bila najbolja druga vožnja, ali ja sam zadovoljna. Hvala još jednom publici na sjajnoj podršci.''


Osim Ane i ostale skijašice su bile zadovoljne s publikom, a Nika Fleiss je komentirala kako je sve ispod petnaestog mjesta loše za nju, ali kako mora dalje iako je bila 22., te je u ovom trenutku 76. u ukupnom poretku Svjetskog kupa.


Pogreškom Amerikanke Lindsay Vonn braniteljica naslova Maria Riesch preuzela je vodstvo u ukupnom poretku dok se Ana Paerson nije plasirala u drugu vožnju. Austrijanka Marlies Shild koja je dva puta bila Snježna kraljica pala je u završnici druge vožnje.


- Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda u karijeri, ali bih se posebno zahvalila organizatorima koji su uložili nadljudske napore da preko noći osposobe stazu - rekla je pobjednica Sandrine Aubert, dok je drugoplasirana Kathrin Zettel rekla: '' Nisam razočarana, iako sam vodila nakon prve vožnje. Druga vožnja bila je vrlo teška, dala sam svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. U Zagrebu uvijek ima dosta gledatelja i stvarno je užitak voziti na Sljemenu. Možda ću sljedeće godine baš ja postati Snježna kraljica, pogotovo što ove godine nisam potpuno zdrava.''
U večernjoj, tradicionalnoj utrci legendi nastupila je i legendarna hrvatska olimpijka, Janica Kostelić te zauzela treće mjesto.
Publika, kao i uvijek fenomenalna, naime već je postalo pravilo da je Sljeme, uz Kitzbuhel i Wengen, postalo kultno odrdište Svjetskog kupa, iako nema dugo tradiciju " bijelog cirkusa ", doista bi se mogli složiti kako je utrka, koja je toliko blizu glavnom i velikom gradu kao što je Zagreb, postala neizbježna turistička atrakcija ovog dijela Hrvatske i prepoznatljivi znak glavnog grada. Ukoliko Ivica Kostelić bude doista spreman za utrku muških slalomaša može se očekivati spektakl na Sljemenu za Sveta tri kralja, uz naravno naše mlade momke, Dalibora Šamšala, koji je prošle godine ovdje iznenadio, poglavito prvom vožnjom i Natka Zrnčića-Dima.


FOTO ZAPIS:


 


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 07.01.2010. u 01:21 sati.