Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Doček 2010. u svetu

Nova 2010. najpre je došla na niz ostrva razmeštenih duž datumske linije u Tihom okeanu



Prvo je proslavljena u Republici Kiribati, državi na ekvatoru prostrtoj na 32 atola i jedno koralno ostrvo, a zatim na arhipelazima Četem, Fidži, Tonga... te Novom Zelandu i u Australiji.

Najbučnije i najspektakularnije je u prvim satima, naravno, bilo u Australiji, odnosno u Sidneju, gde je bila prava eksplozija vatrometa i iluminacija oko lučkog mosta i čuvene opere u obliku školjke.

Potom je novogodišnja ponoć otkucavala u Tokiju i Vladivostoku, Pekingu, Bankoku i Džakarti, Bombaju, Moskvi i Adis Abebi, pa u Kairu, Istanbulu, Atini... pre nego što će doći u Beograd.

Zatim će dalje preko Londona i Atlantika do Rio de Žaneira i Karakasa, pa Njujorka, Čikaga i Los Anđelesa sve na kraju do Aljaske... skoro na međunarodnoj datumskoj granici kao i Kiribati.

Ta ostrvska republika će u tom trenutku ući već u 2. januar. Možda, nažalost, neće još dugo biti tako - da Kiribati prvi pozdravlja Novu godinu.

Ostrvlje je, naime, u direktnoj opasnosti od planetarnog zagrevanja i, ako se ne desi nešto brzo i radikalno, Kiribati će - potonuti. Biće prva država koja nestaje sa lica Zemlje.

Ne zna se tačno kad, ali... Vlada je već zamolila Australiju i Novi Zeland da Kiribatijce tretiraju kao stalne izbeglice, kao apatride i beskućnike.

"Planirati za dan kad više nećete imati zemlju zaista je bolno, ali ja mislim da mi to moramo učiniti", rekao je kiribatijski predsednik Amote Tong.

Nova godina stigla je i u Zrenjaninski - Bife "NJ" (Kod Njaxa)



U atmosferi prestiža, glamura i visokog stila, repriza dočeka Nove 2010 godine priredjena je i u najpopularnijem i najatraktivnijem ugostiteljskom objektu Zrenjanina, Bifeu "NJ", zvanog "kod Njaxa".



photo gallery: DOČEK 2010 - BIFFE "NJ" - Zrenjanin -->

photo by maniac


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 03.01.2010. u 10:20 sati.