Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osup

Marketing

OSUP za 1 kunu

Švicarska medijska kuća Stracus – mediocre objavila je da je započela dubinsko snimanje OSUP-a te da će sljedeći tjedan započeti pregovore s Akademijom o kupnji većinskog udjela u AONM-u. Spekulira se da će AONM odbiti ponudu od jedne kune i preuzimanja svih dugova od strane novog većinskog vlasnika. Naime dugovanja AONM-a iznose 6.004.358,00 €, od čega Direktor AONM-a potražuje 6 milijuna eura, a 4.358,00 € AONM duguje Tajniku akademije. Predsjednik Uprave OSUP-a smatra da švicarski Stracus – mediocre najvjerojatnije neće ponuditi odgovarajuću razvojnu koncepciju OSUP-a te pri tom ni upravi, a ni Sindikatu ONM-a, neće moći garantirati očuvanje 1200 radnih mjesta. „Nismo pali s Marsa. Ovaj put i Uprava i Sindikat stoje na istim pozicijama. To su sve naši ljudi. Moramo se zajedno boriti kako bi osigurali bolju budućnost OSUP-a, ali i naših života.“ – rekao je Franko Lustig, predsjednik Uprave na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Donjem Lapcu, kojoj je također nazočio i Ibiz Husvanbegović, šef Sindikata OSUP-a.

Na pitanje novinara o podudarnosti objave rezultata Predsjedničkih izbora i početka otvorenih razgovora o prodaji AONM-a, na što je Sindikat već upozoravao, Lustig nije imao komentar, a Husvanbegović i dalje smatra kako je očito da je AONM imao svog kandidata koji nije prošao u drugi krug. „Imamo nepobitne dokaze o podršci jednom od predsjedničkih kandidata pa čak i dokaze o umiješanosti AONM-a u financiranju te kampanje. Ne želimo govoriti o imenima, ali on se preziva Vidošević.“ – rekao je Husvanbegović.

Ovaj dramatični zaplet u AONM-u samo ukazuje na duboku krizu u AONM-u koja je kulminirala prošlotjednom odlukom Direktora AONM-a o otkazivanju objave nagrade OSUP 2009. i nagrade OSUPnultih.

Post je objavljen 30.12.2009. u 14:10 sati.