Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makbe

Marketing

Tko se boji Crkve još...

Image and video hosting by TinyPic

Jedini koji za sebe može reći “Ja sam svjetlo svijeta." (Iv 8,12)
...........Tko je naš Kralj i koga mi slijedimo?


U zadnjem popisu stanovništa iz 2001. godine 87,83% stanovnika Lijepe naše izjasnilo se katolicima!

Međutim, život i navike našeg stanovništva ozbiljno opovrgavaju taj postotak. I sada, nakon ovih izbora, potpuno je jasno da tu nešto ne štima ili bolje rečeno, da tu ništa ne štima!
Ili uopće ne poznajemo svoju vjeru i njezin nauk
ili vjeru ignoriramo i odbacujemo
ili smo najveći licemjeri na svijetu!

Izjašnjavamo se katolicima, a živimo i želimo život po sasvim drugim načelima.

Ako smo katolici, to onda valjda podrazumijeva da podržavamo načela i zahtjeve svoje katoličke vjere i da po njenim propisima živimo.
Kako je onda moguće da u toj katoličkoj većini najviše glasova dobije predsjednički kandidat koji se izjašnjava kao agnostik ( tek toliko da baš ne kaže da je ateist), koji se javno zalaže za abortus i eutanaziju; koji bi, poput aktualnog predsjednika, maknuo križeve iz javnih ustanova, koji zagovara homoseksualne brakove itd.?
Kako je to moguće u zemlji s većinskim katoličkim stanovništvom???

Priznajmo da smo licemjeri; jedno govorimo, drugo radimo a treće mislimo....

Kad je Crkva govorila o izborima i davala načelne upute da vjernici po svojoj savjesti trebaju birati one kandidate, čiji je program blizak ili najbliži crkvenom učenju, digla se velika graja, jer su se neki uplašili, da će sada vjernici poslušati te upute i da neće glasati za one koji bi (po diktatu iz Bruxellesa) trebali pobijediti. No, cijela halabuka bila je potpuno nepotrebna: "vjernici" već dugo vremena niti slušaju svoje vjerske učitelje niti poznaju svoju vjeru! To se vidi "na terenu": abortusa ima sve više, isto tako i rastava brakova; velika većina mladih iz naših katoličkih obitelji prakticira predbračni seks, živi nevjenčano i ne prihvaća djecu, a već i kumice na placu s osmijehom na licu podržavaju istospolne brakove...("A nek se vole...")

Nikoga ne osuđujem i nikoga ne prozivam osim one, koji svijesno žive potpuno nekatolički, a istovremeno se usuđuju nazivati katolicima.

Koliko u Hrvatskoj zapravo ima katolika? Možda 10 ili najviše 15%?


Post je objavljen 29.12.2009. u 00:30 sati.