Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Osnovana likovna Udruga "Duga" Pitomača

U petak 11. prosinca 2009. na prijedlog Inicijativnog odbora osnovan je Likovni klub "Duga" Pitomača. Osnivačku Skupštinu otvorio je Stjepan Ivanec, profesionalni slikar i član Hrvatskog društva naivnih umjetnika.
Pozdravio je goste: Zorku Forko, akademsku slikaricu iz Koprivnice, Ivana Kančala i Mirka Horvata predstavnike Likovne udruge "Paleta" iz Kloštra Podravskog, Vladimira Drimala, Jakoslavu Lulić, Ankicu i Vlatka Fijala predstavnike likovne udruge "Nikola Trick" iz Virovitice i 35 zainteresiranih članova Likovne udruge "Duga" Pitomača.
Nakon usvojenog Statuta, Pravilnika o članstvu i učlanjivanju u udrugu, u predsjedništvo skupštine udruge izabrai su Stjepana Ivanca, Zlatu Šokec, Želimira Kukavicu, Žarka Gibu i Marijanu Rešetar. U Nadzorni odbor izabrani su Ivan Seidl, Darko Domitrović i Romina Lukačić.
U stručni umjetnički savjet udruge izabrani su: Stjepan Ivanec, Ivan Lovreković i Božidar Puškaš.
Zorka Forko akademska slikarica i posebna gošća s ponosom se prisjetila svojeg 22 godišnjeg službovanja u Osnovnoj školi Petra Preradovića.
Kaže, za Pitomaču vežu je i duša i srce. Ponosna je na svoje bivše učenike likovnog odgoja, danas poznate likovne umjetnike. Nabrojila je Stjepana Ivanca, Žarka Gibu, Zlatu Šokec, Ivana Lovrekovića, Žarka Tomazetića i druge. Sjetila se svoje učenice pitomačanke Božice Jelušić danas članice Društva hrvatskih književnika, koju je poticala na pisanje kao djevojčicu, jer i sama piše pjesme.
Presretna je što su uz Stjepana Ivanca u prosincu ove godine u HDNU primljeni Zlata Šokec i Ivan Krmić, danas i članovi novo osnovane Likovne udruge. Skupština je za zastupanje i potpisivanje udruge ovlastila predsjednika i tajnika udruge.
Održali su i prvu sjednicu predsjedništva skupštine udruge. Za predsjednika LU "Duga" izabran je Stjepan Ivanec, za zamjenika predsjednika Želimir Kukavica, za tajnicu Zlata Šokec i za rizničarku Božica Majurec. Utvrdili su i godišnju članarinu od 50 kn.

Barica Mihoković
FVK novosti

Post je objavljen 28.12.2009. u 18:08 sati.