Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladenbarbin

Marketing

Hvaljen Bog .


Gotovo svi moji poznanici suglasni su oko tog da fali snijeg jer da to daje “ugođaj” Božiću . Isto tako ,mišljenja su , kako i “hrpe kolesterola” daju taj ugođaj , pa onda one žaruljice koje bljeskaju u raznim ritmovima i kičastim bojama . Pa onda darovi u šarenim omotima . Pa onda “svečano raspoloženje” . Pa onda ateisti koji si ozarenih lica čestitaju Božić ?????
Sve me to zbunjuje i čini nesretnim .
Evo citata iz libra koji me čini sretnim ;

Nedaleko,ispod nasipa,tekla je rijeka sporo i mirno.I to je bila poezija ——poezija koja je nastala kaka je nastao svijet i koja je još živjela.A nebi li se zaoblio i izgladio najsitniji od milijarde kamenčića na dnu vode,moralo je proteći tisuću godina.I tek za dvadeset generacija voda će izgladiti nov kamenčić. I za tisuću godina ljudi će juriti brzinom od šest tisuća kilometara na sat u raketnim strojevima na superatomski pogon.A ČEMU ??????????
Da bi dočekali kraj godine i otvorenih usta stali pred ružičasto Dijete od sadre,ono isto koje je,jedne većeri,drug Peppone premazao kistom. (ružičasto Dijete je kipić malog Isusa u Božičnom uprizorenju Isusova rođenja)
Giovannino Guareschi,Don Camillo str.283

Barba .


Post je objavljen 26.12.2009. u 23:00 sati.