Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/midori

Marketing

antinspiracija

- Grlo me boljelo. Ostala je temperatura. Raste stupac žive na toplomjeru. Onaj električni me ne voli. Govori mi da sam hladnokrvni gmaz. Kaže da imam 34.2°.

- Za Božić sam dobila knjigu o ilustraciji i knjige o crtanju, uljane boje, parfem, čarape i čokoladu. Ja sam prljava, kapitalistička kurva.

- Noćas sam sanjala svoju profesoricu fizike iz srednje. Dva put. Jer sam se jednom probudila kako bih se okrenula na drugu stranu. Sada intenzivno razmišljam da sam možda na kraju krajeva ipak trebala ostati na tom pmfu prije sto godina i biti neki uvrnuti, ludi znanstvenik.

Umjetnost je besplatna, a češki podcijenjen.

- Ove godine smo kupili živi bor. Mačak je opsjednut zemljom i kuglicama, Vlado planira kako ćemo ga presadit, a ja sam se sjetila svog tinejdžerskog sna kako ću jednom spašavati kitove i oceane i pingvine i led na sjevernom polu i skidati se gola na ulicama svjetskih metropola zbog efekta staklenika i bacati kante boje na žene u bundama. Osjećam se zelenom.

- Zaljubljena sam u jednu svoju kolegicu s faksa. Prekrasna mi je. Kad sam ju prvi puta vidjela, pomislila sam kako je prekrasna.
Sanjarim o malom, potkrovnom stanu u Parizu s kojeg se vidi Montmartre, stanu punom knjiga o filozofiji i umjetnosti, stari, raštimani klavir, otiske šalica na sivim plahtama i nas dvije.

Ona je zaljubljena u mene. Osjećam se platonski sretnom.

- Lišena sam inspiracije za velike priče. Nikada neću postati pisac, iako već pušim i pijem kao jedan. Možda je i bolje tako.

Post je objavljen 26.12.2009. u 14:40 sati.