Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/atthediner

Marketing

Intermezzo (iz Lagodne Ulice)

Štogod radili, prestanite to prakticirati! Spustite borove, pentagramove, kokoši i sve ostalo što možda držite u rukama!

I počnite klikati.

Ne bilo kuda! Usmjerite svoje klikanje ka Last.fm-u, te ovoj lokaciji. Što ćete tamo pronaći? Prve tri pjesme u seriji vrckavo nazvanoj "Midwinter Proceedings", benda Postcards from Easy Street.

Photobucket

Snazzy, jelda?

Sad, kad kažem "benda", uzmite to sa zrnom soli. Zapravo se uopće ne radi o bendu kao takvom, već o jednoj osobi koja udara po svemu čemu stigne udarati i mumlja nešto sasvim nerazgovjetno u mikrofon. Ne bih vas gnjavio toliko ovime da ta jedna osoba nije - wait for it, wait for it! - autor ovih redaka.

Dun dun duuun!

Jest, premalo stvari stvara trenutno pa je odlučio još nešto izbacivati u svijet. Impresivan (if I do say so myself) broj pjesama koje su se počele skupljati na vritualnom stolu moje radne površine me je primorao da počnem ozbiljno snimati sav taj materijal te ga nuditi drugim ljudima da čuju.

Naravno da ne znadem pjevati. Znade li Bob Dylan? Leonard Cohen? Conor Oberst? Lou Reed? Naravno da ne znadu. Čemu znati pjevati?

Naravno da pojedini instrumenti zvuče kao da udaram po lampama, češljevima te daljinskim upravljačima. Uglavnom zato jer zaista to radim. Smatram da [važan pogled u kameru i znalački osmijeh] svaki objekt može biti instrument ako se ispravno iskoristi.

Jednako kao što svaki instrument može biti objekt ako se loše koristi :D Što dovodi do hvatanja s prijašnjom rečenicom i onda sve odlazi na mjesto kamo sad neću ići jer vam pokušavam prodati glazbu po povoljnoj cijeni od ništa kuna pa hajdmo se tome vratiti.

Naravno da sam povremeno nerazgovjetan. Zato možete niže pronaći linkove na tekstove koje svesrdno preporučam. Momak koji ih piše, te svira te mumlja, je vođen pisanom riječju pa mu je komentar te kritika iste ono što najviše voli čuti.

Koji sales pitch, ha? Zašto biste onda uopće trebali otići to poslušati? Zato jer su pjesme dobre. Heck, neke su i više nego dobre. U svakom slučaju zaslužuju vaš milosrdni posluh.

Neka netko, molim vas, misli na pjesme!

Trenutno pristupačne su:

1. "Breastfed as a boy" je dirljiva priča o dvadesetoprvostoljetnom šizoidnom dječaku, oslikana skoro pa catstevenovskim vokalnim harmonijama.

Tekst je moguće pronaći ovdje.

2. "This Love of Mine" je strana priča o posljednjim danima sasvim pristojnog momka koji je zaboravio kupiti sunčane naočale.

Tekst je moguće pronaći ovdje.

3. "The Day After the Last One" je instrumentalno promišljanje o danu nakon onog opisanog u zadnjem stihu prošle pjesme. U svojoj biti se radi o alternativnoj verziji, to jest nastavku "This Love of Mine"-a, no radije ih držim odvojene.

Pa makar ritam sekcija bila ista :P

Naravno da se, u svojoj biti, ovdje radi o demo snimkama. No produktivnost na ovom polju, for better or for worse, mi je tolika da nemam volje nazivati ove kreativne izboje ikako drugačije nego jednostavno "pjesme".

Naime, kad ću jednog dana nadrkati nekoga da mi omogući da ih snimim u studiju, imat ću već toliko novih pjesama da ću odjebati ove i krenuti raditi na novom materijalu :D

Ili tako barem nalažu teorija te trenutna praksa.

Komentari, komentari, slušanje, feedback, komentari.

Ako imate problema s pronalažnjem play gumba, nalazi se s desne strane svake stranice s pjesmom. Klik i uživajte!

I provjeravajte svaki dan jer ću stavljati gore još soničnih eskapada.

Glede radi meni smislenog rasporeda, nastavak "Kako je Arthur upoznao Napoleona" dolazi sljedeću srijedu. One koji još nisu pozivam da bace pogled na prva dva nastavka te ih pročitaju, možda uz ugodni zvuk Razglednica iz Lagodne Ulice?

Post je objavljen 24.12.2009. u 18:21 sati.