Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Hrastico: Izložba fotografija u Pitomači

Dana 18.12.2009 sa početkom u 18 sati u predvorju pitomačke kino sale otvorena je izložba fotografija dijela pristiglih radova na 2. HRASTICO – FOTO NATJEČAJ na temu VINOGRADARSTVA I VINARSTVA.
Pobjednička fotografija „ Grožđane staze „ djelo je autora OLIVERA BEŠIĆA kome je pripala novčana nagrada od tisuću kuna. Autor drugonagrađenog rada „ JUTARNJA MAGLA „ je gospodin KRUNO HEIDLER ( 500 kn), dok su treću nagradu ( 300 kn ) podijelile dvije autorice JASMINA GORJANSKI sa fotografijom „ ISTJERIVAČ DUHOVA „ i IVONA LOZIĆ sa radom „ BERBA „ .


Otvorenje izložbe, svojim nastupom su uveličali ovogodišnji pobjednici pitomačkog glazbenog festivala; gospodične Darija i Marija Kopričanec i kompozitor Darko Marić. Uz prigodnu zakusku organizator je upriličio i degustaciju probranih vina renomiraniih proizvođača sa kojima HRASTICO usko surađuje u opremanju restorana i vinskih podruma.
Tako su posjetitelji mogli kušati Plavac mali, Opolo Nobile i prošek Hektorović vinarije TOMIĆ sa Hvara , Babić proizvođača GRACIN iz Primoštena, FERAVINO iz Feričanaca i LIBERTIN iz Varaždina bili su predstavljeni sa cijelom paletom proizvoda ( Vrhunskim , arhivskim i vinima izbornih berbi ). Predstavljeni su također vinari pitomačke udruge ARŠANJ. Svoja vina također su izložili : podrum VINEDA , CAVALINO i proizvođač voćnih vina INCANTO –FRUCTUS.
Posjetitelji su kupili degustacijske vrećice za čašu po cijeni od 20 kn, tako da je sakupljeno 1.700. kuna . Sav prihod HRASTICO će uplatiti gospodični IRENI GAVRANČIĆ ,podpredsjednici novosnovanog Športskog kluba slijepih „ Život „

Organizator izložbe Mladen Balić, vlasnik i direktor obrta „Tehnohit-hr“ , ističe da unatoč krizi firma bilježi pozitivne poslovne rezultate . Za slijedeću godinu planirana su daljnja ulaganja u infrastrukturu i tehnologiju te u nova zapošljavanja. Brand HRASTICO masivni namještaj je većim dijelom namijenjen izvozu ali bilježi i povećanje poslovanja na domaćem tržištu kod opremanja stanova, kuća, restorana i vinskih podruma.
Organizator je najavio i treći po redu HRASTICO FOTO -NATJEČAJ na istu temu sa podjelom u tri kategortije : priroda , detalj i osobe. Direktorica županijske turističke zajednice gđa. Martina Jakelić je prepoznala važnost i kvalitetu izložbe te obećala aktivno uključivanje u slijedeći projekt što će sigurno pridonijeti podizanju ukupne kvalitete organizacije.
Svi oni koji nisu bili na otvorenju , a žele pogledati uistinu zanimljive i kvalitetne fotografije moći će to napraviti do 05.01. slijedeće godine, do kada je izložba otvorena.

Post je objavljen 20.12.2009. u 15:33 sati.