Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Uspjeh valpovačke tribine Svjetla Europe!!!

Valpovština info

Image Hosted by ImageShack.us

Živimo u svijetu duhovnih nomada Novo

Autor Vladimir Vazdar
Subota, 19 Prosinac 2009 05:33

"U petak je u Katehetskom centru u Valpovu održana tribina na temu "Crkva i medicina pred izazovima iscjeliteljskih tehnika New Agea“ Tribinu je vodio ponajbolji poznavalac te tematike u Hrvatskoj, dr. sc. fra Josip Blažević.

Na početku tribine nekoliko rečenica o međunarodnoj kulturnoj udruzi „Svjetlo Europe“ koja je i organizator ove tribine rekao Darko Skokić, njezin član.

''Svjetlo Europe''

Kulturna udruga ''Svjetlo Europe'' nastala je kao plod zajedničke inicijative hrvatskih i poljskih katolika laika s ciljem promicanja zajedništva među kršćanima diljem Europe. To se prije svega odnosi na čvršće povezivanje različitih katoličkih organizacija, pokreta i zajednica, ali i na ekumensku suradnju na promicanju kulture života i novog poretka istinskog humanizma i ljubavi.

Svjetlo Europe

Predavač

Dr. sc. fra Josip Blažević, jedan od najboljih katoličkih stručnjaka na ovom području, franjevac, konventualac. Rođen je 1969. godine u Šiškovcima nedaleko Vinkovaca. Doktorirao je na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Do sada je, između ostalih, objavio knjige "Proroci Novog doba (Teovizija, Zagreb 2001.) i "Joga i kršćanstvo" (Verbum, Split 2004.). Napisao je i knjigu "Sve što katolik treba znati o reikiju". Poznat je i kao autor mnogih članaka i priloga u "Veritasu" te čest gost na mnogim tribinama i predavanjima.

Elaboraciju teme fra Blažević je temeljio na nekoliko pod tema pa je govorio o kršćanstvu i New Age-u, alternativnim iscjeliteljskim terapijama, novim religioznim pokretima i sektama i o interpretacijama Isusa Krista izvan kršćanstva.


„Živimo u svijetu duhovnih nomada koji lutaju, tražeći svoju domovinu…“ rekao je između ostaloga dr. sc. fra Josip Blažević, osuđujući nekritično prihvaćanje različitih terapija koje se temelje na jednoj posebnoj antropologiji, koja je nastala u svjetlu New agea, a u sukobu je s kršćanskom antropologijom.


U svome se predavanju cjelovito osvrnuo na slijed razvoja izazova iscjeliteljskih terapija različitih oblika i naziva te na brojna učenja, a nakon svog izlaganja odgovorio je na nekoliko pitanja sudionika dobro posjećene tribine i predstavio dio literature koja se odnosi na temu tribine."

Veliki pozdravi i čestitke Darku i Valpovu! Samo tako naprijed!

Pozivamo i aktiviste iz drugih hrvatskih mjesta i sredina da se aktiviraju, pokrenu tribine, molitvene susrete...Uz malo dobre volje i entuzijazma, te naravno - puno Duha Svetoga - koji uvijek ulijeće, puno toga je moguće!

Javite nam koga biste željeli čuti i vidjeti u vašem mjestu, i sve ćemo dogovoriti! Po sistemu: "You asked for it!" : )

Zasvijetlimo čitavom Hrvatskom, kako bi mogli nastaviti i po Europi!

Post je objavljen 20.12.2009. u 00:49 sati.