Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/klodica

Marketing

Hello, Hello!

Već neko vrijeme razmišljam kako bih trebala ponovno početi pisati blog, ali eto, lijenost me sprečava...nemam druge isprike. Duže vrijeme ne čitam blogove osim tu i tamo kojeg ako vidim zanimljivu temu.

Većinom čitam strane blogove koji se odnose na moju strast zadnjih godinu i pol...a to su Korejske drame i filmovi :)...i muzika mi je njihova super...rade odličan pop.

Zanimljivo je da me većinom svi u čudu gledaju kad im kažem kaj pratim i to me više ne čudi i ne smeta :) . Sretna sam jer se uz to opuštam i pustim mozak na pašu nakon radnog dana. Intenzino razmišljam da počnem s aktivnijim učenjem tog jezika jer sam užasno frustrirana kad mi neka serija nema titlova (titlove čekamo većinom oko 2 dana ili neke do 3tjedna)...engleskih titlova....a ja ne mogu dočekati da pogledam nastavak pa gledam "sirovu" verziju. Da, toliki sam fan njihovih serija.

Prije par dana prijatelj me pitao zašto ih gledam...kako mogu podnjeti taj jezik i bla bla bla...Moj odgovor je bio jednostavan : zato što su im serije super, po mom guštu...totalno obožavam drame (i ne, drame nisu one serije kaj netko uvijek umre na kraju, to su onda melodrame ali i one znaju imat happy end),...i kratke...16 ep...ima i dužih, ali eventualno do 150 epizoda. No, da recimo Finska ima takve serije, s tim žanrom i žarom rađene ja bih onda gledala Finske serije...A ja stvarno nemam predrasude prema niti jednom jeziku pa mi ne smeta njjihov ....pogledam ja i japanske serije te taiwanske...nisu loše, ima ih na mojoj listi dosta.

Nemojte odmah misliti da su ko razvodnjene meksičke serije...NI SLUČAJNO....omg...ni ta razina glume. Ne vrijeđam Meksičke serije ali bože me oslobodi te glume...koma....

U J. Koreji su te drame popularnije od filmova a filmska industrija im je jaka...odmah iza američke...Pa većina američkih drama je remake korejske drame ili filma, smo to malo ljudi zna.
Gluma u drama je većinom odlična...naravno ima i loših drama i loše glume, kao i svugdje...ali glumci biraju nekad radije glumu u drami jer zna biti bolje plaćena nego film a i reklama je jača.

Mislim da ću ovaj blog posvetiti svojoj strasti jer ionako me nitko ne sluša a ja si moram naći ispušni ventil :))

See you next time :)

Post je objavljen 18.12.2009. u 13:05 sati.