Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiturbofolk

Marketing

Tko je ono rekao da će Turbo Folk ove godine biti u blagom padu popularnosti?!?!

PREMA istraživanju GFK grupe najveći broj građana Hrvatske sluša pop/zabavnu glazbu, a nakon toga slijede narodnjaci. Preko sedamdeset posto naših građana slušaju glazbu svaki dan, što ne čudi s obzirom da ona ima više mnoge svrhe i uloge u našem životu, estetičke, zabavljačke, ceremonijske, komunikacijske, religijske, terapijske i druge.

Više od sedamdeset posto Hrvata sluša glazbu svaki dan, i to najviše stanovnici Zagreba stari od 15 do 24 godine života. Suprotno tome, najveći broj onih koji ne slušaju glazbu ima među Slavoncima, Istranima i Primorcima.

Među glazbenim žanrovima najslušaniji je pop, a popularniji je među ženskom populacijom. Veliki broj ispitanih izjavili su da im je najdraži izvođač Oliver Dragojević. Ono što slijedi nakon popa su narodnjaci, oni su drugi najslušaniji glazbeni žanr u Hrvatskoj, a najviše slušatelja ima u Slavoniji i Lici, te među slušateljima prednjače mladi ljudi. Među najdražima pjevačima narodne glazbe, svakako se ističe Halid Bešlić. Rock, metal i punk najviše slušaju mladi zagrepčani. Čak 63 posto građana na koncerte ide jako rijetko do nikada.

Izvor: http://www.index.hr

Post je objavljen 17.12.2009. u 12:52 sati.