Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Mrak. Mrkli.

Cijeli kontinentalni dio Hrvatske jučer je zabijelio snijeg, tako da možemo reći da jučer u Lijepoj Našoj nije sve bilo tako crno. Osim na krajnjem jugu, od Zatona pa sve do Prevlake. Naime, šire područje Dubrovnika je od utorka u 19 i 25 bez električne energije. Naime, u to vrijeme je planula trafostanica u Komolcu, koja je jedina opskrbljivala strujom cijeli taj dio naše najjužnije županije.

Uzroci požara će se istražiti kad se električni sustav spoji na "staru" trafostanicu (ovu su stavili u funkciju prije samo dvije godine). Po posljednjim informacijama, neki su djelovi grada od 19 sati spojeni na el. mrežu, a ostali će se uključivati postupno.

Frapantno je da je nestanak struje bacio u kolaps cijeli Grad, neke trafike su "otvorene" već tijekom prošle noći, vlasnici ili djelatnici dežuraju ispred skoro svih trogovina, neki su prodajni centri radili zahvaljujući agregatima, a tijekom jutra su započeli i problemi sa vodoopskrbom. Uz sve to niti jedna benzinska pumpa na užem gradskom području nije radila, a na onim koje su radile, bile su nesnosne gužve. Najtraženija roba su bili kruh, nafta, svijeće i baterije, neki kažu da ih je ovaj blackout podsjetio na one ratne dane.

Kad sam se vraćao večeras s posla, doživljaj vožnje kroz Grad po mrklom mraku, uz (ponegdje) prometnu regulaciju prometnih policajaca bio je something else, nešto rijetko viđeno. Kvarili su ga jedino debili koji u koloni voze sa upaljenim dugim svijetlima i maglenkama...

Naravno, ovaj događaj je istakao sve slabe točke i nepripremljenost naših ljudi na ovakve situacije, nešto slično kao 18. veljače, kad je snijeg kompletno paralizirao županiju na najmanje dva dana.

No, ima sve to i vedriju stranu, ako bi ovaj blackout nastavi, Dubrovnik bi mogao doživjeti pravi baby boom negdje za devet mjeseci.

No, upućeni kažu kako je trafostanica čula da će na Stradunu za novu godinu svirati Milo Hrnić, pa je ispalila....

Post je objavljen 16.12.2009. u 19:21 sati.