Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrhb

Marketing

RADUJTE SE NARODI...



Nepuna su dva tjedna do Božića, a mi kao da smo se već zasitili svega blagdanskoga čime nas ovaj potrošački svijet zasipa sa svih strana.



I logično je, jer neprirodno je bilo krajem listopada kititi prodavaonice kao da je polovica prosinca. Manipuliranje božićnim osjećajima postala je praksa koja se iz godine u godinu sve više pomiče prema – ljetu.



Od one odistinske božićne radosti ostala je samo suluda utrka po prodajnim centrima. Usprkos recesiji. Možda manje kupujemo ali bez šopinga više ne možemo i ne znamo. Da, ima u nama još nešto veselja prouzrokovanog trenutačnim zadovoljstvima ali od radosti ni traga ni glasa.



Možda se pitate zašto, a možda se više i ne pitate, jer ste otupili na sve.


Opširnije...

3. NEDJELJA ADVENTA 09.

Pitalo ga mnoštvo: "Što nam je dakle činiti?" On im odgovaraše: "Tko ima dvije haljine, neka podijeli s onim koji nema. U koga ima hrane, neka učini isto tako." Dođoše krstiti se i carinici pa ga pitahu: "Učitelju, što nam je činiti?" Reče im: "Ne utjerujte više nego što vam je određeno." Pitahu ga i vojnici: "A nama, što je nama činiti?" I reče im: "Nikome ne činite nasilja, nikoga krivo ne prijavljujte i budite zadovoljni svojom plaćom." Narod bijaše u iščekivanju i svi se u srcu pitahu o Ivanu nije li on možda Krist. Zato im Ivan svima reče: "Ja vas, istina, vodom krstim. Ali dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača da pročisti gumno svoje i sabere žito u žitnicu svoju, a pljevu će spaliti ognjem neugasivim." I mnogim je drugim pobudama Ivan narodu navješćivao evanđelje.



(Luka 3, 10-18)

(ivica.ursic.com)

Post je objavljen 15.12.2009. u 20:01 sati.