Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Obavijest za članove sva četiri p. Lukina MVKO vjenčića

Evo, upravo se vraćam sa sv. mise i klanjanja u kapeli Corpus Domini, te prenosim obavijest i poziv Udruge MVKO i predsjednice gđe Ane Blažević, posebno potičući članove svih p. Lukinih vjenčića da se dodatno aktiviraju i ožive svoju molitvu i sudjelovanje u aktivnostima Udruge, jer Gospa doista čini čuda i pobjeđuje svako zlo! Još stignete noćas na cjelonoćno klanjanje u Corpus Domini u Mošćeničkoj, a sutra na Knežiju!

Obavijest s mvko.blog.hr:

"Bliži se blagdan Bezgrješnog začeća BDM. Kao što već sigurno znadete, Molitveni vijenac Kraljice obitelji izabrao je baš taj Marijin blagdan za zajednički blagdan svih molitvenih vijenaca. Zato ćemo ga i ove godine radosno zajednički proslaviti.

Raspored:

Od 17,30 h bit će prilika za sv. ispovijed. Na raspolaganju će biti više svećenika.

U 18,30 h Sv. Misa u crkvi Marije pomoćnice, Omiška 10 na Knežiji.

Misu će predvoditi duhovnik Molitvenog vijenca p. Mihovil Filipović, monfortanac, zajedno sa ocima salezijancima.

Poslije mise dijelit će se bolesničko pomazanje
i blagoslov djece.
Prije toga svećenik će objasniti što je to bolesničko pomazanje i tko ga može primiti.

Dođite i povedite svoju djecu i ako je moguće, dovedite i bolesnike.

Uoči Bezgrješnog začeća, dakle 07.12., bit će cjelonoćno klanjanje u kapelici Corpus Domini kod sestara Pohoda Marijina, Mošćenička 3. Klanjanje će započeti svetom Misom u 17 sati.

Molitveni vijenci i molitelji koji ne mogu doći na zajedničko klanjanje i sv. Misu, kao i oni koji su izvan Zagreba, neka u svojim župama u dogovoru sa svećenikom organiziraju klanjanje ili neka nam se uz zapaljenu svijeću pridruže molitvom i slavljenjem iz svojih domova.

Svi smo pozvani!
Svi smo dobro došli!
........................Iskoristimo priliku koja nam se pruža!"

Nakon današnjeg sudjelovanja, kako još nemam sposobnost bilokacije : ) sutra se ipak neću moći priključiti, jer i u mojoj župi Jordanovac imamo veliko slavlje i otvaranje Marijina Doma:

Marijin Dom i goišnjica posvete župe Jordanovac

Župa Jordanovac

"Zagreb, (IKA) - U župi Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu nizom događaja bit će proslavljena peta obljetnica posvete župne crkve i blagdan Bezgrešnog začeća Bl. Djevice Marije, 7. i 8. prosinca.

U ponedjeljak, 7. prosinca u 19.15 sati na monumentalnim župskim orguljama će Alen Kopunović Legetin, kantor požeške katedrale, izvesti cjeloverečnji solistički koncert sa sonatama Johanna Sebastiana Bacha.

U utorak 8. prosinca će u 18.30 biti misa zahvalnica o obljetnici posvete crkve koju je 8. prosinca 2004. posvetio kardinal Bozanić.

U 19.30 sati istoga dana bit će blagoslov i otvorenje Marijina doma – bolničkog prihvatilišta, namijenjenog bolesnicima izvan Zagreba (skromnijeg imovnog stanja) koji dolaze na neku od složenih dijagnostičkih pretraga, pa zbog toga moraju ostati koji dan u Zagrebu ili članovima obitelji težih bolesnika - na dužem liječenju u Zagrebu. Prihvatilište se sastoji od 10 soba i kapaciteta je 15 kreveta, a nalazi se u potkrovlju župskog pastoralnog centra. "

U to ime, čini mi se prigodna prošlogodišnja pjesma "Tražim smještaj":

Tražim smještaj - ekvadorska božićna pjesma

i još koji stari župni link:
Zlatna Gospa

Iz župe Jordanovac u župu Oyacoto

Post je objavljen 07.12.2009. u 21:14 sati.