Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Nisam mogao da ovo ne objavim

Juventus bolji od Intera

Image and video hosting by TinyPic
Momčad Juventusa pobijedila je u Torinu vodeći Inter s 2-1 u velikom derbiju 15. kola talijanske Serie A.

Usprkos pobjedi, Juventus je i dalje ostao na trećem mjestu, ali je smanjio zaostatak za Interom sa 8 na pet bodova. Interov gradski rival Milan, koji je ranije u subotu na San Siru pobijedio Sampdoriju 3-0, te ostvario petu uzastopnu pobjedu u Seriji A, sada ima samo četiri boda manje od Intera, te i dalje bod više od ''stare dame''.

Derbi u Torinu obilovao je razno-raznim uzbuđenjima. Domaćini su stigli do vodstva u 20. minuti, kada je Brazilac Felipe Melo nakon centaršuta Diega s desne strane šutirao iz jedne gužve, a lopta se malo odbila od jednog igrača Intera, promijenila smjer i prevarila vratara Julija Cesara. Trener Intera Jose Mourinho nakon gola Juventusa nešto je prigovarao sucima, te je dobio crveni karton, pa je ostatak utakmice odgledao sa tribina.

No, samo šest minuta kasnije Inter je izjednačio, kada je nakon centaršuta Dejana Stankovića Kamerunac Samuel Eto'o glavom svladao Buffona. Ipak, Juventus je uspio postići još jedan pogodak. Claudio Marchisio lijepo se oslobodio svojih čuvara, te je iz blizine, malo iskosa s lijeve strane, matirao Cesara u 58. minuti.

U završnici dvoboja došlo je do fizičkog naguravanja igrača obje momčadi, kojem je prethodio prekršaj Felipea Mella na Balotelliju. Čak je i inače uvijek smireni vratar Juventusa Gianluigi Buffon izgubio živce, te je ušao u naguravanje s nogometašima Intera. Najvažniji epilog cijele gužve bio je crveni karton Melu u 87. minuti. No, Inter više nije imao puno vremena kako bi do kraja dvoboja iskoristio brojčanu nadmoć i postigao pogodak za izjednačenje.

Serie A, 15. kolo:
Milan – Sampdoria 3-0
(Borriello 2, Seedorf 21, Pato 24)

Juventus – Inter 2-1
(Melo 20, Marchisio 58 / Eto'o 26)



Post je objavljen 07.12.2009. u 13:50 sati.