Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donajulia

Marketing

Pariz pred Božić


Ove je godine, po prvi put na Champs-Elysee, upriličen eko sajam - kao glavna karakteristika su štandovi u obliku drvenih kućica. I iako svaka izvana izgleda isto, unutra je svaka drugačija.

Otišli smo 'prošetati' do sajma, 'baciti oko' šta se nudi, bio dio svega toga. Nismo računali da će nam trebati pet sati za tu 'šetnjicu', u kojoj smo najveći dio vremena proveli probijajući se kroz gužvu zubo



Ali, i to je dio spektakla, jer osim što je vikend, i osim toga što je ovih dana Pariz prepun Talijana, nismo morali predugo čekati na red za pečene kobasice, kuhano vino ili palačinke.

Ali grad je stvarno lijepo uređen:









A i auto kuće su se potrudile napraviti dojam. Evo jedan isječak iz Renaulta.





I štandovi su bili raznovrsni:

moglo se kupiti čajeva:



slatkiša:



šalova, kapa, rukavica, puno kineskih gluposti kojih ima valjda na cijelom svijetu, ali isto tako i puno unikatnih rukotvorina, od recimo metalnih bookmarkera (po cijeni od 17€), preko drvenih masažera namijenjenih za svaki dio tijela posebno (nisam mogla odoljeti, uzela sam masažer za stopala), pa do prekrasnih slika, ručnih radova, svih mogućih figurica za jaslice (cijena od 6 do 56€), ili ručno rađenih svjetiljki - kuglica koje dostižu cijenu od 25-70 €.

Najveća atrakcija sajma, uz žive jaslice (jeste li ikada uživo vidjeli iz križaljki indijsko tegleće govedo - jak) zubo



bila je, svakako, Kuća leda u kojoj je temperatura fijukala oko minus 6 stupnjeva, ali je ugođaj za plus pet thumbup









Osim ovih figura, napravili su i mnoge druge, pored kojih smo samo (brzo brzo) prolazili. Bio je tu i Arc de Triomphe, Ivana Orleanska, Moulin Rouge, Vijećnica i mnoge druge.
Iako je na izlazu bio (ledeni) šank, gdje su u (ledenim) čašama nudili votku, izašli smo van gdje smo se osjećali, radi promjene temperature, kao da smo došli na plažu. zubo

Na kraju tog dana smo se popeli i na Paris eye, i iako je pogled fantastičan, na žalost slike nisu uspjele jer prozori nisu bili čisti. Ali možete uživati u pogledu i na samu konstrukciju:





I eto.
Božić nam dolazi, a ja se, kao i svake godine, nadam da će osim konzumerizma, donijeti i ono najljepše što Božić može dati - mir u srcima.









Post je objavljen 07.12.2009. u 10:23 sati.