Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/isusevolimte

Marketing

DOŠAŠĆE

Hvaljen Isus i Marija..Druga je nedjelja Došašća ,a današnja misna čitanja su :

Prvo čitanje: (Bar 5,1-9)

Bog će pokazati sjaj tvoj.

Čitanje Knjige proroka Baruha

Skini, Jeruzaleme, haljinu tugovanja i nesreće, odjeni se zauvijek ljepotom slave Božje, ogrni se plaštem Božje pravednosti, stavi na glavu vijenac slave Vječnoga jer Bog će pokazati sjaj tvoj svemu pod nebom i zasvagda ti dati ime: Mir pravednosti´ i ´Slava bogoljubnosti´. Ustani, Jeruzaleme, stani na visoko i obazri se na istok: Pogledaj! Djeca se tvoja sabiru od istoka do zapada, na zapovijed Svetoga, radujuć se što ih se spomenuo Bog. Otišli su od tebe pješice, vodio ih neprijatelj, a gle, Bog ih tebi vraća nošene u slavlju, kao djecu kraljevsku. I naredi Bog: neka se snize sve visoke gore i vječne klisure; nek se doline ispune i poravna zemlja da Izrael čvrsto kroči u sjaju slave Božje. A šume i sva stabla mirisna činit će sjenu Izraelu po Božjoj zapovijedi, jer Bog će voditi Izraela u radosti, svjetlom svoje slave prateć ga milosrđem svojim i pravednošću."

Riječ je Gospodnja.

Pripjevni psalam: (Ps 126,1-6)

Otpjev: Silna nam djela učini Gospodin opet smo radosni.

Kad Gospodin vraćaše sužnjeve sionske,
bilo nam je ko da snivamo.
Usta nam bjehu puna smijeha,
a jezik klicanja.

Među poganima tad se govorilo:
"Silna im djela Gospodin učini!"
Silna nam djela učini Gospodin:
opet smo radosni!

Vrati, Gospodine, sužnjeve naše
ko potoke negepske!
Oni koji siju u suzama
žanju u pjesmi.

Drugo čitanje: (Fil 1,4-6.8-11)

Budite čisti i besprijekorni za dan Kristov.

Čitanje poslanice svetoga Pavla apostola Filipljanima

Braćo: Uvijek se u svakoj svojoj molitvi za vas s radošću molim zbog vašeg udjela u evanđelju od onoga prvog dana sve do sada - uvjeren u ovo: Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa. Bog mi je doista svjedok koliko žudim za svima vama srcem Isusa Krista! I molim za ovo: da ljubav vaša sve više i više raste u spoznanju i potpunu pronicanju te mognete prosuditi što je najbolje da budete čisti i besprijekorni za Dan Kristov, puni ploda pravednosti po Isusu Kristu - na slavu i hvalu Božju.

Riječ je Gospodnja.

Evanđelje: (Lk 3,1-6)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

Petnaeste godine vladanja cara Tiberija, dok je upravitelj Judeje bio Poncije Pilat, tetrarh Galileje Herod, a njegov brat Filip tetrarh Itureje i zemlje trahonitidske, i Lizanije tetrarh Abilene, za velikog svećenika Ane i Kajfe, dođe riječ Božja Ivanu, sinu Zaharijinu, u pustinji. On obiđe svu okolicu jordansku propovijedajući obraćeničko krštenje na otpuštenje grijeha kao što je pisano u Knjizi besjeda Izaije proroka: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze! Svaka dolina neka se ispuni, svaka gora i brežuljak neka se slegne! Što je krivudavo, neka se izravna, a hrapavi putovi neka se izglade! I svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.

Riječ je Gospodnja.I svako će tijelo vidjeti spasenje Božje. (Lk 3, 1-6)


Sveti Nikola se slavi kao zaštitnik i zagovornik mornara i svih putnika, a njegove slike ili kipove može se susresti u mnogim lukama diljem svijeta.

Isticao se kršćanskim krepostima, razumnošću, dobrotom, ali i hrabrošću i odlučnošću gorljivog pobornika čiste kršćanske vjere .

Sveti Nikola


Ovaj tjeda Katolička Crkva slavi:
7.12.-sv. Ambrozije
8.12.-BEZGREŠNO ZAČEĆE BLAŽENE DJEVICE MARIJE
9.12.-sv. Valerija iz Limogesa
10.12.-Gospa Loretska; (Judita)
11.12.-sv. Damaz I., papa; (Damir)
12.12.-sv. Ivana Franciska
13.12.-Sv.Lucija-3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

LAKU NOĆ TE USPJEŠAN RADNI TJEDAN I NEKA ANĐELI BUDU UZ VAS

Post je objavljen 06.12.2009. u 23:23 sati.