Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nsist

Marketing

Plenum seljaka na Filozofskom!



Image Hosted by ImageShack.us

“Predstavnici seljaka su danas došli pred Ministarstvo gospodarstva u pokušaju da pregovorima izbore svoje zahtjeve. U protivnom će se, kako najavljuju, vratiti s traktorima kao i proljetos. Trenutno se u Dvorani 7 Filozofskog fakulteta održava seljački plenum kojemu prisustvuje njih tristotinjak. O proljetnom prosvjedu i studentskoj solidarnosti ovdje.

Ova vijest objavljena je danas u 15:01 na portalu pobunjenih studenata FFZG Slobodni Filozofski. Iako je uredništvo našega portala prvotno mislilo da je netko hakirao zagrebačke mrežne stranice, dobili smo potvrdu da je zaista došlo do seljačko-studentske suradnje.

Također, danas će se u na blokiranom FFZG održati i tribina “Brodogradilišta: javno dobro ili teret države?” u 18.30 sati.

Izvještaj s današnjeg plenuma seljaka

Prosvjedu seljaka pred Ministarstvom poljoprivrede na Vukovarskoj aveniji pridružili su se studenti. Nakon što su pregovori propali pozvali su ih da dođu u dvoranu 7 Filozofskog fakulteta udaljenu tristotinjak metara od mjesta prosvjeda kako bi mogli raspravljati i odlučiti o daljnjim akcijama te tako postati plenum svih okupljenih seljaka. Gotovo svi od tristotinjak prisutnih seljaka odazvali su se pozivu i uputili prema Filozofskom fakultetu. Usprkos nametnutoj stisci s vremenom, budući da je prosvjed bio prijavljen do 15 sati, a autobusi su čekali seljake ispred faksa da ih odvezu što prije sa mjesta događaja, plenum seljaka je potrajao do otprilike 15 i 30. Tamo su tijekom jednosatne rasprave seljaci bez glasovanja načelno dogovorili da će idući petak pritisnuti mljekare tj. otkupljivače mlijeka te time primorati i tu stranu, koja se danas nije pojavila, da udovolji njihovim zahtjevima o otkupnoj cijeni mlijeka.



Post je objavljen 04.12.2009. u 20:53 sati.