Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

45 min prije tekme...

Image and video hosting by TinyPic
Mirna večer u Bruxellesu: Boysi napunili pubove iščekujući utakmicu

Belgijski organi reda dobro su se pripremili za dolazak “najozloglašenijih navijača u Europi” kako ih je nazvao jedan policijski službenik u dnevnim tiskanim izdanjima novina. Na glavnom gradskom trgu policije nije bilo, ali nekoliko metara dalje, u sporednim ulicama smjestile su se “marice” spremne djelovati ako dođe do nereda. Međutim, nereda ove srijede nije bilo. Loše vrijeme praćeno dosadnom kišom nije zadržavalo malobrojne navijače Dinama na glavnom gradskom trgu već su se smjestili u restorane i pubove kojih u Bruxellesu zaista ima u izobilju.

U jednom od njih, nazvanom po Michaelu Collinsu, irskom revolucionaru s početka prošloga stoljeća, naišli smo na skupinu BBB-a koji su kratili vrijeme do utakmice uz pivo. Misija im je bila saznati lokaciju uplatnog mjesta za “euro loto” čiji glavni zgoditak nosi čak 40 milijuna eura.

- Odmah bih Dinamu kupio pravog napadača - komentirao je jedan od nijh, a podatak o iznosu dao je motiv za sanjarenje i jednom kolegi koji je već smislio način kako bi išao po dobitak. - S taksijem, a iza mene autobus s prijateljima. Ne bismo se vraćali u Zagreb godinu dana.

Iz snova ih je trgnula lomljava stakla. Nisu razbijali navijači Dinama već konobar, sasvim izvjesno Irac po nacionalnosti, koji se nije mogao suzdržati u trenutku kada je na velikom TV ekranu prikazan “rukomet” Thierryja Henryja u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na SP, pa je narudžba za društvo u kutu završila na podu, umjesto na njihovim stolovima.

- Oprostite. Nisam se mogao suzdržati. Ne daju nam na SP - počeo se ispričavati gostima, a skupina navijača Dinama njegov je emotivni čin ispratila pljeskom podrške.

Ipak, trenutak oduška koštat će Irca tridesetak eura koliko je iznosila razbijena runda. Osim toga, mrki pogled gazde također nije slutio na dobro pa bi osim nadoknade štete konobar mogao biti kažnjen još kojim eurom dnevnice. Možda i trogodišnjom uvjetnom kaznom...

Dinamo lovi posljednji vlak za proljeće

- Idemo se baciti na glavu u Bruxellesu i iskoristiti tu šansu koju smo dobili - ponudio je recept za uspjeh protiv Anderlechta Ivan Tomečak.
Jurčić ima dosta problema oko sastava. Calello ima kartone, Sivonjić ne putuje zbog razderotine lista, Slepička je dobio temperaturu, otprije nema Bišćana, Lončarića, Carlosa, Morales nije spreman odigrati cijelu utakmicu. Dobra je vijest da će susret početi Robert Kovač.
Anderlecht u prve četiri utakmice nije izgubio nijednu utakmicu, imaju dvije pobjede i dva remija i, ako ne izgube, osigurali su proljeće u Europi.


Post je objavljen 02.12.2009. u 20:08 sati.