Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 113 ) - Interventna policija prekinula prosvjed studenata

PASIVNI OTPOR

Nakon tri sata prosvjeda ispred Ministarstva obrazovanja u organizaciji studenta Fakulteta političkih znanosti, prosvjed prekinut.

Dok diljem Hrvatske studentski prosvjedi jenjavaju, studenti u Zagrebu ne odustaju, u organizaciji studenata Fakulteta političkih znanosti, njima su se pridružili i neki studenti Filozofskog fakulteta, organiziran je mirni prosvjed ispred zgrade Ministarstva obrazovanja u Zagrebu, prosvjed se odužio i potrajao preko tri sata, sve do dolaska interventne policijske postrojbe. Prosvjed je organiziran pod motom, " pritisnimo Ministarstvo " .


" Sjednite s nama "


Kako je i najavljeno, oko 15 sati prosvjed je kulminirao, iako se ispred zgrade Ministarstva nije okupio očekivano veliki broj studenata, no, oni koji su došli nastojali su pjesmom, te skandiranjem i prozivanjem ministra, Radovana Fuchsa, nadomjestiti činjenicu se je izostala veća podrška njihovih kolega. 


Prosvjednici su nosili upaljene svijeće, tražeći od ministarstva da ožive ideju o financiranju visokoškolskog obrazovanja iz državnog proračuna. Budući da su studenti svojom nazočnošću ometali izlazak djelatnika iz zgrade Ministarstva ( studenti su uzvikivali: " Sjednite s nama ", te " hoćemo ministra " ), pozvana je interventna postrojba hrvatske policije, koja je najprije stvorila tampon zonu na ulazu u Ministarstvo, da bi zatim morali odnositi jednog po jednog studenata,. Uporabe sile nije bilo, iako su studenti, kako su i najavili, pružili pasivan otpor.


Policija korektno obavila zadaću


Apsolutna je laž, da ne upotrijebimo grubu riječ, pojedinih "novinara", koji donose neistinite dezinformacije s ciljem da obmanu javnost i time uvećaju šanse na predsjedničkim izborima svojoj ikoni, koja sjajno svira glasovir, kako je policija " tukla studente, vukla ih po zemlji ", dakle, to TOČNO NIJE .


Kao što nije točno da su djelatnici Ministarstva dobacivali neprimjerene stvari prosvjednicima, naprotiv, usprkos blokadi, usprkos činjenici da djelatnici nisu moglo napustiti svoje radno mjesto, oni su pokušali nezainteresirano, ignorirajući prosvjednike, proći kroz njih, budući da ih nisu mogli zaobići. Dovoljno je neprimjerena činjenica da se omanjoj grupi prosvjednika nije obratio resorni ministar, Radovan Fuchs.


Istina je sasvim suprotna, što ćete moći vidjeti i u našim MULTIMEDIJAMA, policija je sasvim korektno obavila zadaću s obzirom da su studenti, ponovimo još jednom, pružili PASIVAN OTPOR, što je pasivan otpor, novinari gladni senzacionalizma bi morali znati. Ukoliko ne znaju, onda su promašili zanimanje. Uvlačiti tu politiku, te bivšeg ministra Dragana Primorca, predsjedničke izbore, nije ništa drugo, doli, prozirna demagogija.


- Mi smo svoje obavili, iako ne posustajemo, nastavljamo s našom borbom, ukazali smo javnosti na naše probleme, ali smo jako razočarani da nam se nije obratio ministar Fuchs. Policija je postupila pošteno, tako bi i ja napravio, oni su dobili naredbe koje su morali izvršiti, mi smo pružili pasivan otpor i to je to - rekao nam je student treće godine Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Damir ( 22 ).


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 01.12.2009. u 20:25 sati.