Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donajulia

Marketing

Drugi arrondissement

Smješten između prvog, trećeg, četvrtog, devetog i desetog, 2eme arr. je najmanji, ali nikako ne i beznačajan. Budući da se nalazi u samom centru, moguće da ćete lako i 'prozujati' kroz njega, a da i ne primijetite da ste tamo bili.

U njemu se nalazi Place da La Bourse - nekadašnje sjedište trgovanja dionicama. Nisam sigurna što je danas u njoj, ali je svakako fascinantna palača.


U ovoj poslovnoj četvrti Pariza živi manje od 1% pariške populacije.

1799 godine, u Passage de Caire napravljena je prva staklom natkrivena ulica u kojoj je smješteno niz butika. Okolne ulice i dan danas nose neke znake određene egiptomanije koju je Napoleon imao jedno vrijeme naughty

U ovom su arr. banke, zgrade prekrasnih fasada i arhitekture, razni trgovi i bulevari. Rue La Paix je jedna od najljepših ulica Pariza, a nalazi se baš u ovom arondismanu.

Iako je ovdje većinom mir i nema previše prometa, te je vikendom skoro sve zatvoreno, pješačka ulica Montorgueil svake subote postaje ulična tržnica.

Tamo, direktno od prodavača koji sami proizvode robu koju prodaju, možete pitati (ali i dobiti savjet ne tražeći ga) kada i kako jesti određeni sir, ili koja je riba najsvježija taj dan. Naravno, uz to ćete dobiti i recepte i hintove koje samo Francuzi znaju.





Povratak na: Arrondissements de Paris



Post je objavljen 01.12.2009. u 19:27 sati.