Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Lovren:Razbit ćemo Anderlecht u Bruxellesu

Image and video hosting by TinyPic
U Zagrebu smo protiv njih kontrolirali igru. Nismo iskoristili svoje šanse, oni su zabili dva gola ni 'iz čega. Dobri su, ali mi smo mnogo bolji od njih, tvrdi mladi branič Dinama

Ova je polusezona pravi nogometni boom Dejana Lovrena. U Dinamu je jedan od najboljih igrača, postao je A reprezentativac, karijera mu ima obrise američkog sna. S golemim mladim talentom, ali i već etabliranim nogometašem u ponedjeljak smo razgovarali u Texas pubu, omiljenom okupljalištu modrih nogometaša. Tema je bilo mnogo, ali naravno da je u prvom planu bila utakmica s Anderlechtom.
- Ako budemo igrali kao protiv Istre, onda ne trebamo niti putovati. Jeste li vidjeli tu utakmicu? Tako ne možemo dobiti nikoga. Loša igra, slab pristup...

Zgodno je vidjeti i čuti kako su mladi i ponajbolji igrači Dinama, poput Lovrena ili Badelja, realni za razliku od nekih drugih koji misle da su uvijek najbolji i da ih novinari časte nezasluženim kritikama. Gdje je temelj čestih oscilacija modre momčadi, zar ne bi svaku utakmicu trebali odraditi maksimalno profesionalno, s punim motivom?
- U pravu ste, apsolutno točno. Nekima očigledno padne koncentracija, misle da će sve rutinski odraditi. A to se ne može. Mogu Robert Kovač ili Igor Bišćan jer su prepuni iskustva. Mi mlađi si to ne smijemo dopustiti. Jasno, ne možemo niti mi stalno pobjeđivati, ali pristup utakmici uvijek mora bit pravi, najbolji. Dinamo je veliki klub, najjači u hrvatskoj ligi. Nikoga ne podcjenjujem, ali ne smijemo si dozvoliti da na kraju jedva izvučemo bod u Puli. Da se igralo još tri dana, ne bismo zabili gol.

To je ipak prošlost, Lovren priča da je ozračje u svlačionici, bez obzira na kiks u Puli, odlično, motivirajuće. Misli da je srijeda idealna prilika da svi skupa pokažu inat kao protiv Šibenika.
- Kad igramo iz inata, onda se može. Ali svi moramo biti spremni za to, spremni, kako se ono kaže - u glavi.

Možete li dobro igrati a da ne aktivirate inat? Ovako ispada da vas moraju motivirati novinari svojim kritikama?
- Možemo i bez inata.... No, nije nam lako. Prije Šibenika stvorila se loša atmosfera, nije to bilo potrebno. Stalno držimo prvo mjesto, znam da se od nas očekuje da uvijek igramo dobro, ali ponekad ima loših dana. Ne treba uvijek “pucati” po nama.

Nadamo se da u Bruxellesu dan neće biti loš? Onda neće biti niti pucnjeva.
- U Zagrebu smo protiv njih 90 minuta kontrolirali igru i loptu. Nismo iskoristili svoje šanse, oni su zabili dva gola ni 'iz čega. Dobri su, ali mi smo, kako god to nekome čudno zazvučalo, mnogo bolji od njih! Usporedite igrače, doći ćete do istog zaključka. Pobjeda bi nas ostavila u igri za europsko proljeće. Mi u Bruxelles idemo po pobjedu, nećemo se braniti. Treba se ponoviti priča iz Temišvara, mislim da ćemo igrati istom taktikom. Iskreno, mislim da možemo rasturiti Anderlecht!

Bilo bi krasno da se ponovi “rumunjska priča”. Za to će biti potrebna i odlična partija Lovrena. Ne bismo trebali sumnjati s obzirom kako igra u posljednje vrijeme. Je li vam ovo najbolja sezona u karijeri?
- Presretan sam zbog svega što mi se dogodilo u dosadašnjem dijelu sezone. Ušao sam u A reprezentaciju, s U-21 vrstom krenule su sjajne pobjede, prvi smo na ljestvici Prve HNL, još imamo šanse u Europi. Moja sezona iz snova, ali mogu i moram još bolje. Na tome radim.

Rekao nam je izvršni dopredsjednik da za vas ima jednu strašnu ponudu iz inozemstva?
- To je rekao? Nemam pojma o tome. Naravno, zanima me tko je i što je. A koga ne bi zanimalo? Ali neka to rješava Zdravko Mamić i Uprava. Ne opterećujem se odlaskom u inozemstvo, ostao bih još godinu, godinu i pol. Najvažnije je zdravlje.

Znamo da će vam ovo bit nezgodno pitanje, ali da li je i vama vidljivo da su glavni igrači Dinama domaći dečki, dok skupi stranci ostaju sve dužni klubu, momčadi i navijačima?
- Ne znam što bih kazao na tu konstataciju. Međutim, nije dobro dijeliti momčad. Dinamovi stranci su dobri, jer da nisu, ne bi ih doveli. Ni kod koga se nije pogriješilo.

Post je objavljen 30.11.2009. u 22:50 sati.