Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Vida: Ne idem u Maksimir, želim u inozemstvo

Image and video hosting by TinyPic
Mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Vida ugovor s Osijekom ima do lipnja 2011. Vjerojatno neće do tada ostati u Gradskom vrtu

I treći put je mladi hrvatski reprezentativac i kapetan Osijeka Domagoj Vida poslovičnom navadom predviđanja domaćeg nogometnog puka, kao i snagom pera, smješten u svlačionicu Dinama. I ranije se vjerovalo da je makar 'zakaparen', a ispao je - 'ćorak'. Dakako, takvo što bi se, uslijed besparice Gradskog vrta, u izvjesnom trenutku možda i moglo dogoditi, no Vida i njegov menažder Ivan Cvjetković Tarzan tvrde kako je interes za U-21 reprezentativca odavno prešao hrvatske granice. To, dakako, otežava Dinamovo eventualno 'licitiranje', ali je svakako jasan signal da će se 20-godišnji branič i veznjak uskoro seliti iz Osijeka.

- Za sada nema ništa. Gotovo je nikakva vjerojatnost da Tarzan dogovori bilo što bez mene. A i moj je prioritet inozemstvo. Konačno, znate da moj menadžer za koji dan dolazi u Osijek vidjeti što klub nudi u pogledu produženja ugovora. Uostalom, nazovite ga... - otpravio nas je Vida, dodajući kako iz njegove perspektive i nema velikog razloga žuriti iz Osijeka, osim ako se naravno ukaže prilika, pred kojom bi svima 'potekla slina'.

- U Maksimir za sada ne idem - ustvrdio je Vida, a to je bila i prva rečenica njegova menadžera suočenog s napisima da je Vidin prelazak u Dinamo gotova stvar.

- Nema od toga u ovom trenutku ništa. Koketiranje s Dinamom? Čak i ne bih to tako nazvao. Malo će biti ako vam kažem da Vidu u ovom trenutku prati oko 10 klubova. On je svojim odličnim igrama na sebe skrenuo pozornost. Ostalo je proces - ustvrdio je Cvjetković.

Vida je u posljednjih nekoliko tjedana načinio astronomski skok u svojoj karijeri, s dvije odlične partije za mladu hrvatsku selekeciju, što je u svjetlu mogućega transfera bitnije od serije odličnih igara za Osijek. A u Osijeku figurira za prvo ime momčadi, s obzirom da je njegova pokretljivost i moć predviđanja igre protivnika donijela uvjetovala čitavu silu bodova. Obrani daje suverenost, protivnika ostavlja bez rješenja.

To je ujedno i definicija vremenske odrednice odlaska iz omalenog kluba. Iako... Osijek će pokušati zadržati ga produženjem ugovora.

- O.K. Ali Osijek bi se prvo morao pobrinuti ne samo za Vidu, već sve svoje igrače. Naravno, možemo mi razgovarati. Pa i danas sam pričao s Vukojom u Zagrebu (što je vjerojatno i bio 'okidač' hipoteze o dovršenom transferu u Dinamo nap.p.) - zaključio je Cvjetković.

Da Vida neće u Maksimir, možemo pristati sada, ali nije isključeno da krene upravo onamo gdje već postoji prilično 'nauljena' trasa. Cijena mu je vjerojatno oko 1,500.000 eura. To bi bilo najviše što je Dinamo ikada platio za Osijekovog igrača, a valja se podsjetiti da su onamo u novijoj povijesti otišli Davor Šuker, Goran Vlaović, Igor Cvitanović, Goran Ljubojević, Danijel Pranjić, odnosno 'obilazno' Tomislav Mikulić i Josip Tadić.

Štogod bilo rečeno, pa prizovemo li i navodni interes Liverpoola za onomad 17-godišnjeg Vidu, tradicija sugerira i moguću vožnju 'toboganom' - Osijek-Zagreb

Post je objavljen 28.11.2009. u 21:03 sati.