Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska liga Lagvić - 2. kolo (MAMUTSKI PAR)



Došlo nam je i 2. kolo. Radni podnaslov Mamutski par, odnosno Mamu_Ti, jer žene su ovaj put (pozitivno) diskriminirane.
Nevjerojatno, ali istinito. Potpuno neočekivano. Zvuči kao dio teorije zavjere, ali danas i u vašem gradu.
Žohar je debeli Mamut.
Počašćen ili pokuđen, kompliment ili uvreda, kokoš ili jaje, snažan ili samo debeo?
Jedno od vječnih pitanja koja si ne postavlja samo svaki pojedinac u životu, nego i svaka civilizacija.
I uz bok Shakespearovom "Biti ili ne biti" stoji i "Snažan ili debeo".
Sumnje više nema. Debeli!

Potpuno iznenađen našao sam se na spisku Mamuta. Na stranu sada s filozofskim dvojbama, predstoji opaka utrka za najbržeg Nordic Mamuta.
Prije početka utrke me Borko P. podučio tehnici Nordic Walkinga, pa sam nešto i naučio. Neke stvari su nešto drugačije nego sam si ja to zamislio.

Suprotno pametnim strategijama, stao sam na začelje kolone, zapravo sam se tamo našao kad je označen start. Krenulo je! Kratku zbunjenost je zamjenila misao: "Mamute debeli, danas nisi ovdje da bi protegnuo noge, sad si u fightu za prestižnu titulu!" Ta misao me je natjerala da zaboravim bilo kakvu obzirnost i krenuo sam kroz gužvu. "Četovat" ću s kolegama drugi put. Prvi cilj mi je bio izvući se iz gužve, a nakon toga probati pratiti Borka. Borko je "iskusnjara", pa ću tijekom trke "skidati" tehniku, pokušat pratiti tempo i izvući još pokoju korist. Davao mi je savjete tijekom zajedničke dionice koja je potrajala do Kraljičinog zdenca. Do tamo je bio ispred mene, pa je "trubio" planinarima koji su se "razbacali" po stazi. Bio je to prejak i neodrživ tempo za mene, pa sam nakon Kraljičinog počeo zaostajati.

Nakon Kraljičinog počinje lijepa dionica, gdje sam osupnut ljepotom počeo hodati. Bila je to ljepota koja oduzima dah. Nisam se predao varljivoj i prolaznoj ljepoti, baš kao nekada davno kada je Odisej doskočio zovu zamamnih sirena, tako sam i ja sada stisnuo zube i nastavio. Uskoro dolazim do prelaska potoka gdje su uviđavni biciklisti stali u stranu i propustili tutnječeg mamuta. Uskoro su noge opet postale teške. Pogledavam unazad, ne bih li vidio kako mi netko "dahće za vratom" pa da me to motivira na dodatni napor. Tek u daljini vidim Silent Doba.

U nekom trenutku skrećem sa širokog puta na šumsku stazu, prateći markaciju. Trčim po uskoj vijugavoj stazici kroz šumu. Noge su teške. Rekao bih da osjećam umor od jučerašnjeg trekinga. Gmizim po strmini. Opet pogledom tražim Silent Doba. Vidim ga paralelno samnom, ali dosta niže, na širokom putu. Zapravo, put mi je nepoznat. Prvi put sam bio prošli weekend i išao sam po karti, pa nisam u obzir uzeo nove varijante. Nakon savladavanja uspona i priključivanja na HPD-ov put vidim ga ispred sebe. Uskoro mi nestaje iz vidnog polja. Nastavljam se boriti sa samim sobom. Do asfalta prestižem neke planinare. Uostalom, zakaj planinari planinare kad su u tak lošoj kondiciji? wave

Kasnije nastavljam po stazi. Dolazim i do livade po kojoj idemo na Gelender. Tek mi je kasnije Mrakonja pokazao prečicu do 11. stupa. Pored stupova na ravnom pokušavam nadoknaditi vrijeme izgubljeno na strmom dijelu. Ostatak je samo prisjećanje na jutarnje radosti srijedom, što me uvijek motivira.

Stižem za 0:51:09. Umoran. Hvatam zrak dok mi hladan zagorski vjetar propuhuje vruče tijelo (vruče s tvrdim č, kao Vroči Kaj). burninmad

Distance: 5,6 km - kilometraža je upitna, jer je Garmin u nekom trenutku izgubio signal, pa zato nemam ni lijep prikaz staze kojom sam išao.
Time: 0:51:09
Avg HR: 166
Max HR: 183
Avg pace: 9:11 min/km

Trudio sam se. dead
Nakon objavljivanja službenih rezultata saznajem da sam postao "DIVLJI ŠUMSKI MAMUT". Nova titula u mom životu.
Raduje me što postoji prostor/vrijeme za poboljšanje ovog vremena, kad naučim optimalnu stazu.

P.S.
Štapovi na putu
Nakon trke mi je Josip D. nešto govorio o "kako si", no izgleda da sam krivo shvatio smisao njegovih riječi. Spominjao je i štapove nasred puta. Tek kasnije su mi objasnili da je netko ostavio štapove nasred puta. Ti štapovi nisu bili moji. Ako je vjerovat rezultatima, Josip je došao nakon mene, što znači da nije mogao vidjeti moje štapove na putu. Na znanje i ravnanje!

P.S.
Silent Dob
... je na rang listi iza mene, a fotke pokazuju da je došao prije mene. Ne znam radi li se o greški ili o nekoj klauzuli da je svrstan iza mene.

Motivacija
Što će me sada motivirati da smršavim? Možda mi je bolje da se dodatno "osnažim" za slijedeću godinu i (p)ostanem Kraljevski mamut? njami fino
S druge strane, šetanje kožice zbilja nije je*achki. lud

Na nižem linku možete vidjeti mnogo zanimljivosti o stazi, ligi, sudionicima, ...
8. zimska liga Lagvić

Rezultati:
Rezultati drugog kola

Galerije:
Mali striko


Post je objavljen 22.11.2009. u 23:55 sati.