Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anasesto

Marketing

Grad vidljivih žena

Photobucket
Photobucket

Povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u Rijeci, 25. studenog u 19 sati u Galeriji Kružna otvara fotografska izložba pod zajedničkim nazivom Grad vidljivih žena.
Što znači grad u kojem su žene vidljive? Za autorice ovog projekta Saru Meszaros i Blanku Hatibović bio je cilj poigrati se s vidljivoću i nevidljivoću žena koje su prisutne u svojim svakodnevnim životima, hrabrostima, tugama, maštama, stvaranjima. Ovo je izložba posvećena njima.
Izložba je zamišljena na način da kroz fotografije struji ideja grada, i to ženskog grada, grada u kojem su žene vidljive, prisutne, ostvarene, snažne. Da postoje. One ne moraju biti poznate, slavne, uspješne da bi bile vidljive. Ne moramo ih čak niti vidjeti - ponekad je dovoljno da neki mali trag ukaže na njihovo postojanje i to je dovoljno.

Photobucket
Geometr i Ja

Na natječaj za izložbu prostiglo je mnogo fotografija kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja, no samo 20 autorica imati će priliku izložiti svoje fotografije, a to su Martina Šalov, Hana Dutina, Ivana Hanaček, Jadranka Lacković, Jelena Rubil, Lorena Pataj, Maja Vrban, Marina Kelava, Maris Stanović, Miljenka Matić Ertufan, Petra Belc, Mojca Peternelj, Vanja Sviličić, Marijana Tkalec, Maja Strahija, Leda Listeš, Sandra Ivanov, Ana Šesto, Marta Maričić i Andrea Laurić.

Ova izložba odašilje poruku da ženska umjetnost živi i da umjetnice imaju želju izraziti svoje stavove te svakako nam imaju što za reći. Fotografijama su izrekle i svoju viziju žene. Žene kao žestoke govornice, studentice na prosvjedu, majke, udomiteljice i prijateljice, ratnice, glumice...
Izložba se može pogledati do 10. prosinca, a 12 najboljih fotografija s izložbe prema ocjenama publike biti će uvršteno u kalendar udruge ŽAR -Ženska akcija Rijeka
Photobucket
Pješakinja na C4

Žar- Ženska Akcija Rijeka
Galerija Kružna
www.rijeka.hr








Post je objavljen 22.11.2009. u 15:25 sati.