Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Uefa Dinamu vraća tri boda, modri opet u igri za prolaz

Image and video hosting by TinyPic
Dinamu vraćeni bodovi,još jedan huliganski ispad i lete iz europe.
Na sjednici Uefine disciplinske komisije odlučeno je kako će Dinamu biti vraćena tri boda osvojena u Europskoj ligi.

Podsjetimo, Uefa je Dinamo odlučila kazniti nakon nereda navijača na gostovanju kod rumunjskog Temišvara. Iako su jedino tamo uzeli bodove u Europskoj ligi, čelna kuća europskog nogometa nemilosrdno ih je uzela.

Dinamo je uputio žalbu, na što je disciplinski inspektor Uefe tražio da se plave kazni još rigoroznije. Srećom, takvo što se nije dogodilo.

Kazna od dvije domaće utakmice bez publike, od kojih je jedna već odigrana, neće se ukidati, no plavi će morati platiti još 75 000 eura kazne.

U slučaju ponovljenog prekršaja Dinamo će biti diskvalificiran iz natjecanja. Navedena odluka biti će odgođena s primjenom na rok od 3 godine.

Dinamu sada ostaju teoretske šanse za plasman u drugu fazu natjecanja.

Odluku su hitro prokomentirali na službenim klupskim internetskim stranicama.

- Koristimo priliku istaknuti da su u pravno-diplomatskim naporima proteklih tjedana značajan doprinos dali Vlada RH, MUP, PU Zagreb, a posebnu zahvalnost klub daje HNS-u odnosno predsjedniku Vlatku Markoviću i tajniku Zorislavu Srebriću za nesebično zalaganje u pozitivnom rješavanju ove Žalbe.

Ipak smatramo potrebnim naglasiti izniman napor i utjecaj našeg glavog direktora Damira Vrbanovića koji je od prvog dana u izravnim kontaktima s odgovornim ljudima UEFA-e, te je pravnim argumentima uspio uvjeriti njihove Disciplinske organe u neosnovanost dijela prve Odluke UEFA-ine Disciplinske komisije i tako zaštititi sportske interese našeg kluba u natjecanju.

Odluka UEFA-e međutim sadrži i vrlo rigoroznu prijeteću sankciju i jasnu opomenu prvenstveno navijačima kluba, kao i svim drugim državnim tijelima da je nužno hitno rješavati probleme huliganizma. Odluka predstavlja zadnju opomenu klubu da se nesportsko ponašanje ili nasilje takozvanih „navijača“ NK Dinamo Zagreb neće ubuduće ni najmanje tolerirati, te će disciplinski organi UEFA – e bez sumnje izreći puno težu sankciju.

Posebno želimo naglasiti da je to posljednje upozorenje našim navijačima kako je nužno promijeniti cjelokupno ponašanje prije, za vrijeme i nakon utakmice, te kako se ovakva prijeteća sankcija klubu u navedenom razdoblju ne bi primjenila.

Ne trebamo ni naglašavati da su nam podrška naših navijača i prijatelja kluba te njihova lojalnost potrebne više nego ikada. Naš će klub 26. travnja 2011. godine proslaviti svoj 100. rođendan, što je i više nego dovoljan razlog da mu svi zajedno odamo počast u što ljepšoj atmosferi. Dragi naši navijači, i vi ste neodvojiv dio ovoga kluba i cijele njegove stogodišnje priče, stoga vjerujemo da ćemo se sljedećih mjeseci svi zajedno „primiti“ za ruke i ponosno proslaviti taj veliki dan - stoji u tekstu.

Post je objavljen 20.11.2009. u 18:50 sati.