Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

100 Feet (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,2 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Till Death Do Us Part Wasn't Enough...

Odlazeći u kućni pritvor optužena za ubojstvo svog muža, Marnie Watson vraća se u kuću gdje se sve desilo, pod uvjetom da ju ne napušta...no ubrzo otkriva da će pod hitno nešto morati poduzeti jer joj kuću opsjeda zao duh njenog pokojnog muža...

Image Hosted by ImageShack.us


Subotu uvečer sam si znatno pokvario sa filmom Lesbian Vampire Killers, i kako bi si popravio raspoloženje morao sam uzeti još nešto iz kućne videoteke...nešto što bi me moglo iznenaditi, bilo kako. Naišao sam na film 100 Feet, horror redatelj Erica Reda, inače zaslužnog za filmove vezane uz The Hitcher, njegov najveći hit, i par horrora poput Body Parts ili Bad Moon. Kako navedeni filmovi nisu polučili neki uspjeh općenito u svijetu filmova, odlučio je 2008. napraviti dosta neobičan film neobičnog naziva. Kako stvari stoje, filmom sam stvarno ugodno iznenađen.

Image Hosted by ImageShack.us


Odabrao je glumicu Famke Janssen koja je gotovo idealno odradila svoju ulogu, uzeo je par glumaca taman dovoljnih za ostvarivanje onoga što je htio. Film ima zanimljive i dosta napete scene, mjesto odvijanja radnje dodatno povećava onaj stres i napetost, donedavno napuštena kuća sa starim podrumom i tavanom, sama u kući, par osumnjičenih i jedan maderfaking good ghost. No, kako da se popuni ta radnja koja se bez problema mogla napraviti u pola sata? Ubacivanjem nepotrebnih i dosadnjikavih scena. Tako da vam film ne bi trebao biti toliko strašan jer se dosta toga odvija po danjem svjetlu i malo se razbije ta napetost sa tih par monotonih dijelova u filmu. No, sve ok, film me podsjetio na triler izašao godinu prije ovog, Disturbia sa Shiom LeBoufom, veoma dobar i atmosferičan film. Famke kao i on ima oko noge detektor stopa koji se upali i dojavi policiji ukoliko ona prijeđe kućni prag ili ode dublje u podrum ili više na tavan. Dobra fora napravljena za zadržavanje u kući.

Image Hosted by ImageShack.us


100 Feet me, eto, ugodno iznenadio nakon slabog filma dolje, i mogu reći da bih uskoro mogao pogledati i ostala Redova djela, jer The Hitcher mi je prezabavan film, no iako ovaj malo zaostaje za njim, ne umanjuje dozu atmosfere koja znatno poboljšava ovaj film. Pogledati.

Post je objavljen 17.11.2009. u 22:43 sati.