Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

"Gusari" hvale Petruccija

Image and video hosting by TinyPic
Trener mlade momčadi Manchester Uniteda Paul McGuiness je ostao zaprepašten kvalitetom mladog talijanskog pojačanja Davidea Petruccija, čiji je ovoljetni prelazak na Old Traford izazvao brojne kontroverze.
Petrucci je jedan od najvećih mladih talenata njegove generacije, a zbog svog iznimnog talenta je u Italiji stekao nadimak “novi Francesco Totti”.

No, kako je još bio maloljetan, Petrucci nije mogao potpisati profesionalni ugovor s Romom, a u igru se prije nekoliko mjeseci uključio Manchester United i doveo 16 – godišnju senzaciju za bijednih Ł200,000 funti, te mu ponudio godišnju plaću od Ł95,000 funti i pokrivanje svih troškova redovitih letova kući u Italiju.

Taj je transfer naljutio talijansku nogometnu javnost, koja se okomila na Manchester United zbog krađe mladog igrača Rome.

U Unitedu su ostali potpuno tihi tijekom svih tih kontroverzi, no sada ne kriju oduševljenje novim članom svoje momčadi.

"Davide je all-round vezni igrač," rekao je trener Unitedove U18 momčadi Paul McGuinness za manutd.com.

"Sposoban je za sve; može osvojiti loptu, odlično ju distribuirati, ima sjajan pregled igre i posjeduje opak udarac.

"Voli pucati i sposoban je zabiti mnogo pogodaka iz veznog reda - kako iz velikih udaljenosti, tako i ulaskom u šesnaesterac, gdje može pogoditi nogom ili glavom.

Engleski klubovi su već duže vremena kritizirani od strane inozemnih klubova zbog krađe maloljetnih igrača, a većina tih igrača dolazi upravo iz Italije. 15 – godišnjeg Vincenza Camillerija iz Reggine je u veljači u svoje redove doveo Chelsea, Atalantinog tinejdžerskog talenta Fabija Zambleru Newcastle United, a prije nekoliko godina Parmin dvojac Giuseppe Rossi - Arturo Lupoli završio je u Manchester Unitedu, odnosno Arsenalu.

To je nagnalo predsjednika Palerma Maurizija Zamparinija da u svojoj poznatoj izjavi engleske klubove nazove "gusarima".



Post je objavljen 02.12.2009. u 10:00 sati.