Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Vijesti iz Općine Pitomača

Sazvana 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača
Za idući je četvrtak sazvana 6. sjednica Općinskog vijeća naše općine, a iz dnevnog reda iste izdvajamo prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna općine Pitomača, te prijedlog II. Izmjena financijskih planova općinskih korisnika – Dječjeg vrtića “Potočnica” i Knjižnice i čitaonice “Pitomača”, kao i nekoliko točaka direktno vezanih uz navedene. Određene korekcije uzrokovane zakonskim promjenama doživjeti će i općinska odluka o porezima, ugostiteljskoj djelatnosti, te priključenju na komunalnu infrastrukturu.
-----------------------------------------------------
Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetisa
Jučer je u prostorijama Općine Pitomača, a povodom obilježavanja svjetskog dana borbe protiv dijabetisa, u suradnji sa pitomačkim domom zdravlja, vršeno besplatno mjerenje tlaka i šećera svim zainteresiranim pitomačanima koji su se odazvali ovoj akciji, a njih je bilo više od sedamdeset.
------------------------------------------------------
Obilježen Dan Svetog Martina
Prošle srijede 11. studenog, na Dan Svetog Martina, u organizaciji Turističke zajednice općine Pitomača i Udruge vinogradara i podrumara „Aršanj“, u kapelici Svetog Martina u Kladarskom bregu, održana je tradiocionalna martinjska svečanost krštenja mošta. Sve je započelo svetom misom koju je služio turnašički župnik, velečasni Pejo Uršulić, a ceremoniju krštenja mošta nakon mise obavio je martinjski biskup Branko Sobota. Za što bolje martinjsko raspoloženje pobrinuli su se pitomački tamburaši.
Pitomača.hr

Post je objavljen 14.11.2009. u 13:49 sati.